Delfīnu radītās gleznas apskatāmas Dabas muzejā. Nenokavē!

No 16. februāra līdz 13. martam Latvijas Dabas muzejā būs skatāma Lietuvas Jūras muzeja rīkotā izstāde Ūdens zīmes, kurā būs aplūkojami delfīnu gleznojumi.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Lietuvas Jūras muzejā dzīvo septiņas Melnās jūras afalīnas – Args, Glorija, Gabija, Premija un trīs mazuļi, kam vēl nav vārda. Katram delfīnam ir savs rakstus, īpašības un ieradumi. Delfinārija talantīgie mākslinieki ir delfīni – Args, Glorija un Gabija. 18 gadus vecā Gabija ir galvenā māksliniece, viņa ir ļoti kustīga, apķērīga un pilna enerģijas. Viņas darbi ir ļoti rotaļīgi un jautri, viņa otu vada it kā blēņodamās. Glorijai ir 24 gadi, viņa ir atturīgāka, viņas zīmējumi ir smalki, viegli un liriski. Savukārt 27 gadus vecais Args ir lielākais un spēcīgākais delfīns. Viņš ir barvedis un diktē noteikumus, ko ievēro pārējie delfīni. Agra darbi valdzina ar košām krāsām un enerģiskiem triepieniem.

Izstādē būs aplūkojami piecpadsmit darbi, kuros melanholisko līniju viļņošanos nomaina intensīvu triepienu enerģija. Delfīnu gleznojumi ir kā neparastas zīmes, kas izstādes apmeklētājiem atklāj ūdens pasaules noslēpumus.

Jau izsenis zināmi gadījumi par cilvēku un delfīnu draudzību. Delfīnu rotaļīgais raksturs rosina cilvēka iztēli, modina vēlmi iepazīt delfīnus un pasauli, kurā tie dzīvo. Tie ir ļoti zinātkāri dzīvnieki, kuri spēj saglabāt rotaļīgu noskaņojumu ilgāk par jebkuru citu zīdītāju. Lietuvas Jūras muzeja delfinārijā notiek īpašas nodarbības, kurās bērniem ir iespēja kontaktēties ar delfīniem. Terapijas laikā bērni atbrīvojas un vieglāk spēj uzņemt jaunu informāciju, koncentrēt uzmanību, attīstīt komunikācijas iemaņas un tādējādi uzlabojas viņu psihoemocionālais stāvoklis.


Izstādes atklāšana 16. februārī plkst. 15:00 par godu Lietuvas neatkarības dienai. Ieeja izstādē bez maksas.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā, K. Barona ielā 4!
 

Reklāma
Reklāma