20. janvārī dziesmu vakars "Ar brīvības dziesmu uz barikādēm"

Ceturtdien, 20. janvārī, plkst. 18 Saules muzejā (Kungu ielā 1, ieeja no Rātslaukuma) notiks dziesmu vakars Ar brīvības dziesmu uz barikādēm.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Barikādes Rīgā pirms 20 gadiem bija ne tikai izrakņātas ielas un lauksaimniecības tehnikas sablīvējumi, bet arī vērienīgs muzikāls pasākums, kas daudzu dienu garumā risinājās klubos, koncertzālēs un pie ielu ugunskuriem. Dziesmas sasildīja un ļāva skaļi paust savu apņēmību beidzot izraut Latviju no padomju režīma ķetnām un atbrīvoties no socreālisma nomācošās īstenības.


Ceturtdienas dziesmu vakarā klātesošie dalīsies atmiņās par toreiz piedzīvoto un dalīsies ar dziesmām, kas palīdzēja un joprojām palīdz nenogurt, veidojot Latviju par brīvu, mūsdienīgu un pārticīgu valsti.


Dziesmu vakarā piedalīsies Uldis Kākulis, Andris Mičulis, Arnis Miltiņš, Pēteris Draguns, Elīna Līce-Štrausa, Eduards Cauna, Egons Pičners, Mikus Straume, Hasinta un citi.

Reklāma
Reklāma


Dziesmu vakari Saules muzejā notiek katru ceturtdienu, un tos sadarbībā ar Saules muzeju rīko Austras biedrība. Tajos piedalās Latvijā pazīstami dziesminieki un jaunie talanti.

Austras biedrība dibināta 2008. gada martā, un tās pamatdarbība saistīta ar Latvijas folkmūziķu, bardu jeb dziesminieku darbības veicināšanu un popularizēšanu, koncertu un festivālu rīkošanu, kā arī izdevējdarbību.

Saules muzejs darbību sāka 2009. gada maijā. Tā kolekcijā ir 382 saules no dažādām pasaules vietām, un katra ir ar savu stāstu. Ikvienam muzeja apmeklētājam ir iespēja radošajā darbnīcā apgleznot muzeja dāvināto ģipša sauli.

Ieeja par ziedojumiem.