Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris janvāra beigās pošas uz Dobeli

Dobelē drīz gaidāmi ciemiņi – janvāra beigās Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris viesosies ar divām izrādēm. Otfrīda Preislera Mazā raganiņa tiks izrādīta 28.janvārī plkst. 13.00, savukārt Džona Patrika Dīvainā misis Sevidža – 29.janvārī plkst. 16.00.

Izrādes Mazā raganiņa publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izrādes "Mazā raganiņa" publicitātes foto.

Izrādē bērniem Mazā raganiņa galvenajai varonei ir tikai 127 gadi. Raganām tas vēl nav nekāds nopietnais vecums, tāpēc vecās raganas aizliegušas viņai piedalīties Valpurģu nakts svinībās, kur visas raganas griežas neprātīgās dejās ap ugunskuru. Taču Mazā raganiņa ir īsta stūrgalve, un, neklausot sava drauga kraukļa Abraksa brīdinājumiem, nolemj doties uz Blosbergu, lai paslepus dejotu kopā ar lielo raganu saimi. Prieki ir īsi, jo spītīgo meitēnu nedarbos pieķer krustmāte Rumpumpele un pārējās raganas, kuras saceļ negantu traci un uzstāj, lai virsragana mazo soda! Kādu sodu saņems Mazā raganiņa un kas notiks tālāk, uzzināsiet izrādē pēc Otfrīda Preislera stāsta Mazā raganiņa motīviem!

Savukārt pieaugušajiem teātris sagatavojis izrādi Dīvainā misis Sevidža – Džona Patrika pasaulslavenu darbu par cilvēkmīlestību un tiesībām realizēt savus sapņus.
Autors par lugas darbības vietu izvēlējies Kluso klosteri – slēgtu durvju un restotu logu sargātu vietu, kurā ir daudz vairāk cilvēcības un maiguma nekā apkārtējā skarbajā pasaulē. Tajā izskan domas par alkatību, vecumu, mīlestību, rūpi vienam par otru. Vairums šo ideju paudēji ir Klusā klostera iemītnieki. Katram no viņiem ir kāda problēma, dvēseles trauma, ar ko prāts nav spējis tikt galā. Taču, pateicoties pieredzējušā doktora Emmeta vadībai un miss Villi gādībai, šie cilvēki ieguvuši drošu patvērumu – mājas. Un kā jau mājās, viņi tur jūtas stipri un gatavi viens otru aizstāvēt. Kad uz Kluso klosteri tiek atvesta misis Sevidža – atraitne, kurai vīrs novēlējis milzīgu bagātību, slimnieku mierīgajā ikdienā ielaužas neglītā ārpasaule, kas parasti tiek turēta aiz restēm...

Biļetes nopērkamas Dobeles kultūras nama kasē.

Izrādes Dīvainā misis Sevidža laikā bērnus pieskatīs Pepija Garzeķe.

JAUNUMS!
Sākot ar šo izrādi līdz gada beigām Dobeles pilsētas kultūras nams aicina skatītājus sakrāt vismaz 10 biļetes no  kultūras nama pasākumiem un iegūt nomināciju GADA SKATĪTĀJS.


Ieskaties: www.kulturadobele.lv
 

Reklāma
Reklāma