Dodieties uz izrādi "Perpija Garzeķe"! Tavam pusaudzim patiks

Latvijas Leļļu teātrī sākušies izrādes Pepija Garzeķe mēģinājumi – muzikālais, pusaudžiem paredzētais iestudējums tapis pēc A. Lindgrēnas darba motīviem un pirmizrādi piedzīvos 21. novembrī. Mūziku izrādei pankroka stilā sarakstījis Pjotrs Klimeks – viens no mūsdienu populārākajiem Polijas teātra komponistiem, ar kuru izrādes režisoru un dziesmu tekstu autoru Valdi Pavlovski saista radoša draudzība vairāku gadu garumā.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

„Katram no mums ir vajadzīgs draugs, īsts draugs,” izrādes noskaņās ievada režisors Valdis Pavlovskis, “un ar šo meiteni viss ir kārtībā! Viņa nēsā stilīgas zeķes un smagus zābakus. Viņai  ir miljons vasaras raibumu, rudi mati, nenormāli stipras rokas un baigi foršā sirds!  Un tas nekas, ka tā meitene ir izdomāta…”

Ar izrādi Pepija Garzeķe Latvijas Leļļu teātris un režisors V. Pavlovskis turpina jau iesākto tradīciju – veidot izrādes pusaudžu auditorijai, runājot viņiem saprotamā valodā. Šoreiz izvēlēts klasiskais, visiem zināmais sižets par dīvaino meiteni Pepiju, kuru radošā komanda redz nevis kā bērnu, bet gan pusaugu meiteni, kas spēj īstenot tās fantāzijas un ilgas, ko bieži vien ļoti vēlas, bet neiedrošinās paust mūsdienu pusaudzis.

Izrādē aktieru dzīvais plāns kombinēts ar leļļu spēli, bet kā nebijis gadījums Leļļu teātrī – izrādē skanēs dzīvā rokmūzika, pie tam – ne pieaicinātu mākslinieku izpildīta, bet gan iesaistot savējos – muzikālos teātra puišus, kas iestudējuma vajadzībām izveidojuši jaunu grupu.

Viņa nēsā stilīgas zeķes un smagus zābakus. Viņai  ir miljons vasaras raibumu, rudi mati, nenormāli stipras rokas un baigi foršā sirds!

Pepijas loma uzticēta jaunajai, talantīgajai aktrise Baiba Geķei, kuru jau vairakkārt pamanījusi Spēlmaņu nakts žūrija. Pārējās lomās iejutīsies Edgars Kaufelds, Evita Klimavičiusa, Santa Didžus, Artūrs Putniņš, Dana Lāce, Daumants Švampe, Miķelis Žideļūns, Valdis Vanags un Lienīte Osipova.

 

ATRAKTĪVĀ PEPIJA GARZEĶE

Reklāma
Reklāma


Pepijas Garzeķes tērpu un leļļu māksliniece ir Ilze Vītoliņa, dinamisko skatuves scenogrāfiju veidojusi Anita Znutiņa-Šēve, videografikas radījis Rihards Šešo. Zviedru rakstnieces stāstu dramatizējis Stefans Jētestams. Par rokgrupas un izrādes muzikālo vadītāju kļuvis Ervīns Ramiņš (grupas Laime pilnīga vadītājs), bet skatuves kustības un dejas iestudējusi Lilija Lipora.

Pirmizrādes – 21. un 26. novembrī.
Biļetes jau iegādājamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē.


Ieskaties: www.lelluteatris.lv.