Režisors Viesturs Meikšāns Nacionālajā teātrī iestudē izrādi "Septiņi Fausti"

7.oktobrī Nacionālā teātra Jaunajā zālē notiks režisora Viestura Meikšāna debija Latvijas Nacionālajā teātrī ar izrādi Septiņi Fausti.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Izrādes radošā komanda: scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, muzikālais noformējums Mārtiņš Meiers. Izrādē spēlēs: Jānis Skanis, Ivars Puga, Jānis Vimba, Jānis Āmanis (Fausts), Ivars Kļavinskis (Mefistofelis), Madara Saldovere (Margarēta), Lāsma Kugrēna (Helēna), Jānis Āmanis (Valentīns).

„Izrāde Septiņi Fausti nav nejaušība, tas loģisks izrādes Straumēni turpinājums – cilvēka pētīšana. Straumēni ir apsolītās zemes, paradīzes izziņa, Fausts – elles izziņa. Jo kas gan ir paradīze, kas ir elle? Tās ir mūsu pašu projekcijas. Izrādē tiek lietots gan Gētes filozofiskās traģēdijas teksts Raiņa un Bisenieka tulkojumā, gan mūsu pašu – aktieru un režisora – radītais teksts,” par izrādi stāsta režisors Viesturs Meikšāns. „Kāpēc septiņi Fausti? Izrādē piedalās septiņi aktieri, bet katrā no mums dzīvo Fausts.”

„Izturieties uzmanīgi pret melniem pūdeļiem, kas ieklīst Jūsu mājās, varbūt aiz tiem slēpjas pats Mefistofelis, kurš solīs Jums mūžīgo jaunību, pretī prasot vien Jūsu dvēseli. Cilvēks starp Dievu un Velnu ir viena no pasaules lielākajām mīklām. Vai Cilvēka dzīvei vispār ir kāda jēga, varbūt Cilvēks ir tikai ierocis, arguments, spēļu kauliņš Dieva cīņā ar Velnu?”

 

Reklāma
Reklāma

Ieskaties: www.teatris.lv.