Viestura Rudzīša psihodramatiskās lekcijas par "Mariju Stjuarti"

11. un 18. oktobrī Dailes teātra foajē notiks psihodrāmas psihoterapeita Viestura Rudzīša psihodramatiskās lekcijas par Mariju Stjuarti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kas ir klasiskās dramaturģijas iestudējumu īpašais šarms? Pirmkārt, iespēja padomāt, vai mūžīgie cilvēku uzdotie jautājumi joprojām ir aktuāli. Otrkārt, piedzīvot Mākslu – gan spontanitātes izlaušanos, gan prasmi spontāno tālākvadīt. Runājot par jautājumiem un nelietojot vārdus, pat ja tie tiek lietoti. Ir arī treškārt – kā savienot Vēsturisko ar Šodienīgo? Un ceturtkārt – kā to visu sakomunicēt ar Mūžīgo. Psiholoģijas terminos runājot – arhetipisko vai Mitoloģisko.

Psihodrāmas psihoterapeits Viesturs Rudzītis saistībā ar nule kā iestudēto Frīdriha Šillera traģēdiju Marija Stjuarte mēģina savienot Šodienu, Mākslu, Vēsturi un Mitoloģiju, aicinot uz divām psihodramatiskām lekcijām.

11. oktobrī plkst. 19.00 Dailes teātra 2.stāva foajē notiks psihodramatiskā lekcija Starp Māti un Tēvu. Grieķu mitoloģija ir pamats ne tikai Eiropas kultūrai, bet arī eiropiešu psiholoģiskajai identitātei. Tā ir mūsos un nosaka mūs, kļūstot par pamatu arī šai psihodramatiskajai lekcijai.

18. oktobrī plkst. 19.00 iecerēta psihodramatiskā lekcija Divu karalieņu duelis kā divu gadsimtu drāmas fināls. Daudzi arī šodien interesanti vēsturiski notikumi, tādi kā Sarkanās un Baltās Rozes karš, ir risinājušies, lai izveidotu Divu Karalieņu finālu. Psihodrāma ir gan intriģējoša, gan izaicinoša tehnika, lai uz tiem palūkotos, ne tikai sēžot drošajos skatītāju zāles krēslos, bet arī riskējot uz vēsturi palūkoties, tajā piedaloties.

Biļetes uz Viestura Rudzīša psihodramatiskajām lekcijām nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs, to cena 7 lati.
 

Reklāma
Reklāma