Leļļu teātrī izrāde "Kas dzīvo rotaļkastē...?"

12. septembrī plkst. 18:00 ar izrādi Kas dzīvo rotaļkastē...? Latvijas Leļļu teātrī debitēs jaunais režisors Edgars Kaufelds, kurš pēc studiju beigšanas 2008. gadā kļuva par Leļļu teātra aktieri.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Pagājušajā sezonā nācis klajā ar ideju iestudēt objektu teātra tradīcijās balstītu izrādi bērniem, kurā lelles no dažādiem sadzīves priekšmetiem meistarojuši paši aktieri, E. Kaufelds sadarbībā ar mākslinieku Uģi Bērziņu un komponistu Raimondu Petrauski radījis iestudējumu, kurā aktieri Lienīte Osipova un Daumants Švampe rotaļājoties atklāj fantāzijas un izdomas nebeidzamās robežas.

„Vērojot bērnus, bieži ir jādomā par viņu milzīgo iztēli, fantāziju un nesabojāto skaistuma izjūtu. Šī lielā bērna pasaule ir saprotama tikai viņam pašam, tādēļ agri vai vēlu vēlme pielīdzināties vispārpieņemtajam ņem virsroku. Bērns notic, ka „pareizais skaistums” ir tas, ko rāda televīzijā un reklāmās. Tādejādi tiek zaudēts kaut kas patiesi īsts, savs un ļoti mīļš. Mana iecere ir atklāt, cik dažāda un unikāla ir katra cilvēka iztēle un skaistuma izjūta, aicināt par to priecāties, cienīt, pieņemt un mīlēt,” par izrādi saka tās režisors.

Divas pavisam īpašas lelles – Alegorija un Kapars – piedzimst no bērnu spējas iztēloties un noticēt. Rotaļkastē ne vienmēr dzīvo tikai veikala mantiņas - tajā mēdz iekrist pa kādai kurpei, mammas virtuves piederumam, tukšai kastītei un citai jocīgai lietai. Un ko tad, ja tas viss pēkšņi kļūst pavisam dzīvs?

Edgars Kaufelds nav vienīgais jaunais režisors, kurš šosezon Latvijas Leļļu teātra skatītājiem piedāvās savu skatījumu par to, kādā formā un par kādām tēmām jārunā ar mūsdienu bērniem. 2011. gada sākumā darbu pie Jena Sigsgora stāsta „Palle viens pats pasaulē” sāks E. Kaufelda kursabiedrs Valters Sīlis, kura izrāde „Par mammām” 2009. gadā saņēma Spēlmaņu nakts balvu kā labākais iestudējums bērniem vai jauniešiem. Paralēli V. Sīlim janvārī izrādi Leļļu teātrī veidos viesrežisore no Novgorodas Nadežda Aleksejeva, papīra leļļu tehnikā iestudējot japāņu pasaku Mazais samurajs.

Vairāk informācijas par Latvijas Leļļu teātri, izrādēm un repertuāru meklējiet www.lelluteatris.lv.

Biļetes iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē.
 

Reklāma
Reklāma