Dailes teātris pirmoreiz piedalīsies "Baltajā naktī"

Naktī no 4. uz 5. septembri Dailes teātris ar īpašu programmu pirmoreiz piedalīsies mūsdienu kultūras forumā Baltā nakts 2010.

Foto no izrādes Brīvības 36. Foto autors: Kaspars Kviesis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no izrādes "Brīvības 36". Foto autors: Kaspars Kviesis.

Gaidot Dailes teātra 90. jubileju, ekskursijā Satura rādītājs ļausim ielūkoties teātra apmeklētāju acīm parasti slēptās telpās un sajust teātra mākslas radīšanas garšu. Baltās nakts programmā iekļauta arī jaunā izrāde Brīvības 36 un Dailes teātra bufetes republikas Epikūra dārzs noslēguma pasākums.  

Dailes teātra ēkā vairāk nekā trīsdesmit gadus ir krājušies notikumi, pārdzīvojumi un realizētas gan tehniskas, gan mākslinieciskas revolucionāras idejas. Tās ietekmējuši politiskie spēki, laikmeta prasības un mākslinieku radošās veiksmes. Māksla ir neskaitāmu, sīku detaļu savienojums – mehānisms, ar kura palīdzību likt cilvēkam noticēt brīnumam. Un tikai šajā naktī pirmoreiz teātra vēsturē būs iespēja ieraudzīt šo mehānismu pilnībā un iejusties saturā. Ar dalību Baltajā naktī modināsim teātri jaunajai – 90 gadu jubilejas sezonai.

Klejojumus pa teātra ēku varēs sākt plkst. 17.00, kad būs iespēja redzēt telšu pilsētiņas drāmu Brīvības 36, kas tiek spēlēta Dailes teātra pagraba telpās.

Laikā no plkst. 19.00 līdz 02.00 notiks ekskursijas pa Dailes teātra ēku – no pagrabiem līdz bēniņiem, iepazīstinot interesentus ar teātra būtību un saturu un liekot apjaust ēkas milzīgos apmērus, tehniskās iespējas, skatītāju acīm parasti slēptās detaļas, uzzināt skaitļus, faktus un notikumus, ko pieredzējušas teātra sienas. Par radošiem pārsteigumiem ekskursijas laikā rūpēsies Dailes teātra aktieri.

Ekskursiju dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc interesentus lūdzam sūtīt pieteikumus uz e-pastu jubileja@dailesteatris.lv ar norādi ”Baltā nakts”. Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, vēlamais ekskursijas laiks, e-pasta adrese un kontakttālrunis. Bez iepriekšējas pieteikšanās dalība ekskursijā būs iespējama tikai tad, ja grupā būs brīvas vietas. Ekskursiju sākuma laiki: 19.00, 20.00, 21.00, 22.00, 23.00, 00.00, 01.00. Īpaši lielas intereses gadījumā tiks organizētas papildus grupas. Ekskursijas pieejamas bez maksas.

Savukārt no plkst. 21.00 apmeklētājus gaidīs Dailes teātra bufetes republika Epikūra dārzs, kur notiks šīs vasaras noslēguma pasākums, kurā būs iespēja satikt lielāko daļu no iepriekšējo Epikūra dārza vakaru dalībniekiem.
 

Reklāma
Reklāma