Sezonas pēdējā pirmizrāde – "Rīt manas kāzas"

20. maijā Dailes teātra Mazajā zālē notiks šīs sezonas pēdējā pirmizrāde – itāļu izcelsmes amerikāņu dramaturga Mario Frati dvēseles trillera Rīt manas kāzas pirmizrāde. Jauniestudējuma režisors ir Mihails Gruzdovs.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Mario Frati (1927) savās lugās rāda dzimumu kaujaslauku. Kas notiek, kad beidzot piepildās cilvēka mūža sapnis un gadiem lolotās gaidas? Kad mīlestību no naida šķir tikai viens solis. Vai arī vairs nešķir...

Psihoterapeits Viesturs Rudzītis komentē: „Vai iespējams savienot psihoterapijas un teātra tradīciju? Teorētiski – jā. Tā būtu skatuve, uz kuras nevis spēlē, bet gan dzīvo. Es ar nepacietību gaidu, ko režisors spēs „izspiest” no teātra klasiskās tehnikas (režija, aktiermāksla, scenogrāfija, kostīmi utt.). Taču laimes formula šajā darbā tomēr nolasāma pietiekami skaidri – ar bērniem viss būs daudzmaz kārtībā tad, ja vecāki būs orientēti viens uz otru gan mīlestībā, gan konfliktos un ja viņu ietekmes savstarpēji izlīdzināsies, panākot, ka ģimenē izveidojas divi līdzvērtīgas varas centri.”

Režisors Mihails Gruzdovs lomas uzticējis Rēzijai Kalniņai (Patrīcija), Harijam Spanovskim (Ross), Indrai Briķei (Edna), Andrim Bērziņam (Doktors Ņūfīlds), Kārlim Freimanim (Deivids) un Initai Dzelmei (Eilina).

Radošajā komandā darbojas scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa, mūzikas konsultants Juris Vaivods, kustību konsultante Inga Raudinga un gaismu mākslinieks Mārtiņš Kudiņš. Lugu tulkojusi Indra Roga.

Šajā sezonā izrādes plānotas arī 21. un 28. maijā.
 

Reklāma
Reklāma