Andris Nelsons diriģēs operu "Karmena" Vīnes Valsts operā, aizstājot Marisu Jansonu

Andris Nelsons diriģēs Žorža Bizē operas "Karmena" Vīnes Valsts operas atjaunojuma izrādes 6., 9. un 15.maijā, aizstājot Marisu Jansonu.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Režisora Franko Dzefirelli iestudējumā piedalīsies pasaules opermūzikas zvaigznes - Elīna Garanča (Karmena), Anna Ņetrebko (Mikaēla), Masimo Džordano (dons Hozē) un Ildebrando Darkandželo (Eskamiljo). 6.maija izrādi no Vīnes translēs Latvijas Televīzijas 1.kanālā.

"No visas sirds ceru, ka Mariss Jansons pie diriģenta pults atgriezīsies ļoti ātri - tas ir būtiskākais," savu stāšanos pie iestudējuma diriģenta pults aģentūras Schmid izplatītajā preses relīzē komentē Andris Nelsons. "Protams, esmu pagodināts un pateicīgs par šo iespēju. Tas ir neizmērojams izaicinājums diriģēt Marisa Jansona vietā, kuru es uzskatu par izcilāko mūsu laika diriģentu."

A.Nelsons Vīnes Valsts operā debitēja 2008.gadā, stājoties pie operas "Pīķa dāma" diriģenta pults, vēlāk diriģēja arī operas "Toska" un "Madame Butterfly". Šovasar gaidāma A.Nelsona debija arī Baireitas festivālā ar R.Vāgnera operas "Loengrīns" jauniestudējumu. 2010./2013.gadā paredzēta A.Nelsona debija pie Vīnes Filharmonijas diriģenta pults.
 

Reklāma
Reklāma