Svinam "Pasaku dienu"!

Pirmo Pasaku dienu Latvijā svinam šodien — 16. maijā Vērmanes dārzā! Pasakas sniedz tik daudz — ļauj saturīgi pavadīt laiku un veicina dialogu starp vecākiem un bērniem, izglīto, attīsta iztēli, vārdu krājumu un izteiksmi, veido morāles normas un vērtību skalu. Tāpēc sociālais projekts Pasaku diena aicina Latvijas sabiedrību pievērst lielāku uzmanību pasakām un to lasīšanai.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sociālā projekta Pasaku diena sauklis ir Es lasu bērniem pasakas!. Idejas autori un īstenotāji ir reklāmas aģentūras Ideju Fabrika radošā komanda. Šo ideju vēlamies realizēt, uzsverot, ka ikviens brīdis ir piemērots pasakām (piemērots, lai lasītu pasakas, tās klausītos un stāstītu), ne tikai pirms gulētiešanas, bet arī braucot sabiedriskajā transportā, gaidot rindā, iepērkoties, sēžot parkā vai pastaigājoties gar jūras krastu un citā laikā.

Kopā ar bērniem veidojiet pasaku objektus, kas Pasaku dienā tiks izvietoti Vērmanes dārzā! Ļaujiet vaļu iztēlei, veidojiet objektu, kas pietuvinātu Vērmanes dārzu patiesam pasaku mežam.


Lai projekts būtu ilgspējīgs, ieviesīsim Latvijā Pasaku dienu, kuru šogad svinēsim 16. maijā Vērmanes dārzā! Tās galvenais devums — svētki ģimenēm un bērniem, kopā pavadīts laiks, ieguldījums Latvijas bērnu un sabiedrības nākotnē. Būs jautrība, kopā zīmēsim, iesim rotaļās, klausīsimies un skatīsimies! Sekojiet aktualitātēm www.lasipasakas.lv!


Reklāmas aģentūra Ideju Fabrika aicina veidot pirmo Latvijas Pasaku dienu par neaizmirstamu un saviļņojošu notikumu un vēršas pie skolotājiem, lai viņi pamudinātu savus audzēkņus un viņu vecākus piedalīties Pasaku dienā:

Reklāma
Reklāma


1. Skolotāji un vecāki, kopā ar bērniem veidojiet pasaku objektus, kas Pasaku dienā tiks izvietoti Vērmanes dārzā! Ļaujiet vaļu iztēlei, veidojiet objektu, kas pietuvinātu Vērmanes dārzu patiesam pasaku mežam. Nav nozīmes, vai tas ir kāds šī meža iemītnieks vai augs, būve vai ornaments. Objekts var būt liekams uz zemes, karināms zaros. Derēs viss, kas ir fantastisks un neaizmirstams!
2. Aicinām arī dalīties ar pasaku grāmatām, kuras, iespējams, jau zināt no galvas, savukārt citiem tās noteikti dāvās lasītprieku, bet kāds īpašs Jūsu novēlējums ļaus saglabāt atmiņas par šiem svētkiem.
Lūdzam pasaku objektus un grāmatas nogādāt savas pilsētas (Rīga, Ventspils, Liepāja, Jūrmala, Daugavpils, Rēzekne, Jēkabpils, Jelgava un Valmiera) pašvaldībā līdz š.g. 7. maijam, plkst. 17:00.


Grāmatas variet nogādāt arī  grāmatnīcā bērniem Grāmatu karuselis, Rīgā, Kr.Barona ielā 32.
Mudināsim bērnus ne tikai lasīt pasakas, bet arī izpausties pašiem! Savas mūsdienu pasakas no š.g. 26. aprīļa līdz 10. maijam varat iesūtīt www.lasipasakas.lv sadaļā Konkurss vai pa pastu uz adresi: SIA Ideju Fabrika, A.Deglava iela 7–1, Rīga, LV-1009. Pasakas, ko žūrija atzīs par labākajām, tiks apbalvotas pasākumā un publicētas mājaslapā.

Papildu informāciju par Pasaku dienu un tās norisi varat atrast mājaslapā www.lasipasakas.lv no 26. aprīļa, kā arī
noskaidrot, zvanot pa tālruni 67297544 uz biroju vai 26326760 projektu vadītājai Lindai Mežsētai.