Leļļu teātris viesojas Latvijas reģionos

Latvijas Leļļu teātris ar izrādi Viena maza turku pupa, kas piemērota divgadniekiem un trīsgadniekiem,  no 13.aprīļa līdz 19.maijam viesosies Latvijas reģionos — Blīdenē, Saldū, Kandavā, Talsos, Siguldā, Cēsīs, Lizumā, Alūksnē, Ogrē un Dobelē.

Foto no izrādes Viena maza turku pupa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no izrādes "Viena maza turku pupa".

Viena maza turku pupa ir uzvedums no izrāžu cikla Pasaka pasaciņa, kas domāts pašiem mazākajiem Leļļu teātra skatītājiem (2-3gadi), jo tieši tik mazus bērnus vecāki jau vēlas iepazīstināt ar teātra mākslu un uzvedības kultūru.

Izrādē bērni tiek iesaistīti sarunā par dažādiem notikumiem, dzīvniekiem, priekšmetiem, kas palīdz bērniem gūt vai nostiprināt pirmās zināšanas par tiem.

Pamatā izmantoti trīs stāsti no Vladimira Sutejeva darba Kas teica mjau?, Zem sēnītes un Ābolītis motīviem, kas rosinājuši režisori Viju Blūzmu veidot savu skatuves variantu, pieaicinot scenogrāfu Pāvilu Šenhofu, komponistu Ungaru Savicki, dziesmu tekstu autori Dainu Strelēvicu un kustību konsultanti Liliju Lipori.

Izrādes nosaukums Viena maza turku pupa ir veltījums vienam no bērnības populārākajiem skaitāmpantiem, ko bērni zina paaudžu paaudzēs. Izrādei tapuši arī jauni skaitāmie panti, no kuriem vismaz dažas rindiņas bērniem ir viegli atcerēties izrādes gaitā.

Skatītāji par šo mazuļu izrādi saka :
- "Bijām pirmo reizi teātrī ar dēliņu (2 gadi) — tas bija patiešam brīnišķīgi! PALDIES aktieriem!"
- "Lieliska izrāde arī pašiem mazākajiem! Daudz pārsteigumu, bērniem nepaliek garlaicīgi ! Aktieri lieliski! Ļoti mīļa izrāde. Labprāt aiziesim vēlreiz!"

Informāciju sagatavoja: Daina Strelēvica, Latvijas Leļļu teātris
Kontakttālrunis 22302182; 67285377
 

Reklāma
Reklāma