Grāmata, kā strādāt ar savu suni bez kliegšanas un sodīšanas; PLUS padomi, kā izvēlēties izcilāko treneri vai suņu skolu

Plānojat iegādāties sunīti? Jau audzināt kucēnu? Tikko paņēmāt pieaugušu suni no patversmes? Lai dzīve kopā ar suni būtu patīkama jums abiem, sunītis ir jāapmāca. Kā to darīt? Pastāv neskaitāmas suņu skolas un ir lieliski treneri, tomēr lielākā darba daļa vienmēr paliek saimniekam pašam – un ne vienmēr ir skaidrs, ar ko sākt.
Grāmatas lasīšana sagādās jautrus brīžus un vienlaikus novedīs pie dažas labas atklāsmes par to, cik patīkami un rezultatīvi ir šādi strādāt ar savu suņuku.

FOTO: Publicitātes foto

Grāmatas lasīšana sagādās jautrus brīžus un vienlaikus novedīs pie dažas labas atklāsmes par to, cik patīkami un rezultatīvi ir šādi strādāt ar savu suņuku.

Suņu vārdotājs vai, ja nopietnāk, ilggadējs profesionāls suņu treneris un Mūsdienu suņu treneru institūta (The Institute of Modern Dog Trainers) dibinātājs Stīvs Manns savā grāmatā “Gudrs, vēl gudrāks sunītis. Laimīga kucēna audzināšanas un apmācības rokasgrāmata” dalās padomos, kā nevardarbīgi un ar mīlestību izaudzināt (vai pāraudzināt, ja darīšana ar pieaugušu suni) gudru, paklausīgu un dzīvespriecīgu līdzbiedru. Suni, kurš kopā ar saimnieku var doties visur. Suni, kurš klausa komandām, ir mierīgs, līdzsvarots un priecīgs.

 

Šī ir grāmata, kuru ir ļoti interesanti lasīt, jo Stīvs Manns daudzus mūsu priekšstatus par to, kā jāstrādā ar suni, apvērš otrādi vai vienkārši atmet. 

 

Nost ar “nē”, nost ar kliegšanu un fizisku iespaidošanu, saka pieredzējušais treneris. 

 

Suns spēj iemācīties ļoti daudz, bet vēl jo vairāk tad, ja jūs viņam radāt iespēju mācīties ar prieku un baudīt uzslavas!

Sacīsiet, kā tad novērst negatīvu uzvedību, ja ne skaidri norādot kucēnam, ka viņš izdarījis nepareizi? Parādot viņam, KĀ darīt pareizi un atalgojot par to, saka Stīvs Manns. Un katrā nodaļā viņš pievēršas citam suņa izturēšanās aspektam, soli pa solim pacietīgi un vienkārši izskaidrojot, KĀ izturēties saimniekam, lai suns saprastu, ko no viņa vēlas. 

Reklāma
Reklāma

 

Metodika ir ļoti vienkārša un viegli apgūstama, turklāt S. Manna izteiksmes veids ir draudzīgs un humorpilns – grāmatas lasīšana sagādās jautrus brīžus un vienlaikus novedīs pie dažas labas atklāsmes par to, cik patīkami un rezultatīvi ir šādi strādāt ar savu suņuku. Jā, un vai pieminēju, ka Stīva Manna izstrādātās apmācības metodes domātas ne vien tam, lai suni apmācītu, bet lai jūs abi šajā darbībā rastu prieku un nostiprinātu savstarpējo saikni? Strādāt pēc šīs metodes ir kā ik mīļu dienu doties piedzīvojumos un izbaudīt tos! 
 

Ja nu tomēr arī pēc izlasīšanas ir skaidrs, ka jūs labprātāk šo darbu uzticētu kādam citam, Stīvs Manns ir sagatavojis arī sarakstu ar ieteikumiem, kā izvēlēties izcilāko treneri vai suņu skolu. 
 

Pieejama arī e-grāmata.

No angļu valodas tulkojusi Lilija Berzinska.

www.zvaigzne.lv

Saistītie raksti