Harijs Hols ir atgriezies – izbaudiet "Slāpes"!

Kad tika izdots Jū Nesbē romāns “Policija” un izplatījās ziņa, ka šis ir beidzamais romāns par Hariju Holu, nekas nespēja mierināt īstenos Holes fanus: nedz autora kriminālromāni “Dēls”, “Asinis sniegā” un “Pusnakts saule”, nedz piesolītie citu autoru darbi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

SlāpesLasītāji turpināja gaidīt “vēl vienu grāmatu par Hariju Holu”, un rakstniekam neatlika nekas cits, kā šīs gaidas piepildīt. Jau tūlīt pēc iznākšanas romāns nokļuva bestselleru topa virsotnē un sajūsminātās lasītāju atsauksmes apliecināja – ir tapis vēl viens meistardarbs! “Harija Hola sērijā romāns “Slāpes” ierindojams pašā virsotnē!” raksta izdevums “Paste Quarterly”, un arī citi neatpaliek. Metieni tiek izpārdoti vienā rāvienā, un – pats labākais! – tie, kas jau izlasījuši, dalās ar kārdinošām atsauksmēm. Harijs Hols ir atgriezies ar vērienu!


“Slāpes” sākas ar divām savstarpēji nesaistītām slepkavībām. Abās upuri ir jaunas sievietes. Abas ir izmantojušas Tinder. Brūcēs atrodamas krāsas un rūsas daļiņas, bet nekādu citu norāžu un pavedienu nav, toties ir pamatotas aizdomas, ka slepkavības varētu turpināties... Izskatās, ka plosās sērijveida slepkava. Un Oslo ir tikai viens cilvēks, kurš, iespējams, varētu ielūkoties slepkavas slimā prāta dzīlēs. Taču Harijs Hols vairs nestrādā policijā, jo nevēlas pakļaut briesmām sev tuvos cilvēkus.


Kad švītīgais un patmīlīgais policijas šefs Mikaēls Belmans uzmeklē Hariju un aicina iesaistīties izmeklēšanā, Harijs grib attteikties. Taču ir iemesli, kādēļ viņš tomēr piekrīt. Šajās slepkavībās ir kas tāds, kas piesaista viņa uzmanību, – nianses, kuras citi izmeklētāji nav pamanījuši. Un tāpēc, neskatoties uz solījumiem un ignorējot riskus, Harijs dodas medībās, lai noķertu monstru, kurš, iespējams, jau reiz ir izbēdzis sodam...


Šis ir notikumiem piesātināts romāns, un ikvienam no tā varoņiem ir savi iemesli rīkoties tā, kā viņi rīkojas. Lasītājus jau kopš pirmajām grāmatām par Hariju Holu savaldzina autora talants ielūkoties dažādos cilvēka prāta bezdibeņos un pat (kopā ar savu varoni) atgriezties no turienes dzīvam. Tomēr jāatzīst, ka pēc tam, kad ir izlasīta kāda no Harija Hola sērijas grāmatām, var iestāties atkarība no Nesbē rakstītā, un šiem lasītājiem kā mierinājums būs apziņa, ka top arī divpadsmitā grāmata par drūmo izmeklētāju.

Reklāma
Reklāma


Jū Nesbē (Jo Nesbø) ir mūziķis, dziesmu autors, kaislīgs kalnos kāpējs un, protams, rakstnieks, turklāt ļoti daudzpusīgs: viņa spalvai pieder gan skarbi kriminālromāni, gan apburoši asprātīgas bērnu grāmatas par dīvaino doktoru Proktoru. J. Nesbē radītais Harija Hola tēls 2017. gadā nosvinējis jau divdesmito dzimšanas dienu.
Pieejama arī e-grāmata.
No norvēģu valodas tulkojis Ilmars Briška.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv