Iznākusi Ulda Ausekļa pasaku grāmata "Viscaurumainākās siermaizītes"

Izdevniecība “Lauku Avīze” laidusi klajā Ulda Ausekļa pasaku grāmatu “Viscaurumainākās siermaizītes”. Grāmatā lasāmas deviņpadsmit Ulda Ausekļa pasakas, ko ilustrējusi māksliniece Ilze Dambe. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viscaurumainākās sviestmaizītes
Šajā pasaku grāmatā izlasīsiet raibu raibas pasakas par pasauli, kurā dzīvojam - iepazīsiet Norbertu, kurš kastītē glabāja muzikanta notis, varavīksnes, kas bieži gribēja būt uz debesu skatuves, Rakstnieku, kuru apbēdināja, ka bērni nelasa, Kociņa kungu, kurš galvenokārt gleznoja bērzus, sarežģīto un piņķerīgo Trešdienu un vēl daudzus citus tēlus.  


Pasakas mudinās bērnus un pieaugušos būt skaistākiem un labestīgākiem. Grāmatas autors Uldis Auseklis: “Pasakuprāt, tāpat kā kaķuprāt, pasaulē ir par maz brīvības, tāpēc tās staigā savā vaļā. Pasakām dotas daudzas realitātes, pasakas grib cilvēcības, brīvības un ideālu latiņu pacelt augstāk. To paceļot, tās atgādina piemirstas, dienu burzmā pamestas patiesības un līdzsvaro labo un ļauno. Pasakas teic, ka viņām tas ir svarīgi. Es saku – man arī.”


Līdz šim iznākušas divas Ulda Ausekļa pasaku grāmatas “Vēja kungs un briļļainais runcis jeb Pasaka pasaku pasaka” un “3 pasakas par baltām ķepām”. Tagad pievienojusies trešā – citādāka un daudzšķautņaināka.

Reklāma
Reklāma


Priecājamies, ka pērn iznākusī Ulda Ausekļa grāmata “Kaķēns margarietiņās” ir nominēta Latvijas literatūras gada balvai kategorijā “Labākais oriģināldarbs bērniem”.