Moderna sieviete, senas prasības jeb Alu sievietes nekļūst resnas

Izdota grāmata “Alu sievietes nekļūst resnas” par jaunu diētu, kas pārņēmusi tievētāju prātus visā pasaulē. Tā sola ātri un uz visiem laikiem izkausēt liekos taukus, sakārtot vielmaiņu un atjaunot hormonu līdzsvaru, kā arī palīdzēt izveidot slaidu un atlētisku augumu. Grāmatas autore Estere Blūma piedāvā savu pieeju paleodiētai, lai liktu senai idejai strādāt mūsdienu sieviešu labā. Tas ir vienkāršs plāns, ko veido trīs soļi: paleodetoksikācija, paleopāriestatīšana un pati elegantā paleodiēta.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mēs esam 21. gadsimta sievietes, tomēr mūsu ķermenis darbojas pēc tiem pašiem principiem kā slaidajām paleolīta laikmeta māsām. Viņas ēda, lai būtu veselas, spēcīgas un izturīgas... un nekļuva resnas. Ar paleodiētu arī mēs varam “atgriezties pie saknēm” un attīrīties. Paleodiēta ir mūsu senču ēšanas ieradumu labākā mūsdienu versija. Tā pilnībā atbilst cilvēka ģenētiskajai uzbūvei un ir brīva no izplatītākajiem alergēniem, kuriem tiekam pakļauti mūsdienās.


Estere Blūma apgalvo, ka diētai nav jābūt ciešai kā korsetei vai nomācošai kā pelēkiem negaisa mākoņiem. Dāmas, kas dzīvo pēc elegantās paleodiētas principiem, bauda lielisku pašsajūtu. Tomēr paleodiēta nav arī nekāds one-size apģērbs, kas der visām. Tā nav jāievēro pedantiski. Katrai sievietei jānoskaidro sava unikālā labsajūtas formula. Jānoskaidro un jāpieņem. 


Grāmatā piedāvāta plaša informācija par mūsu ķermeni un procesiem tajā, par stresa un toksīnu ietekmi uz hormoniem un vielmaiņu, par dažādiem produktiem, par paleodiētas priekšrocībām un principiem, kā arī daudzveidīga “paleoēdienkarte” un gardu maltīšu receptes. Atliek vien izmēģināt! 


Alu laikmeta diētas var būt arī ļoti ekstremālas. Elegantā paleodiēta tāda nav, toties tā ir ļoti iedarbīga. Galvenie ieguvumi ir slaids un muskuļots augums, atveseļots zarnu trakts, likvidēti iekaisumi, no liekā šķidruma atbrīvots organisms, novērsta tūska un vēdera pūšanās, līdzsvaroti hormoni, apturēta tauku veidošanās un saglabāta ķermenim optimālā tauku proporcija.

Reklāma
Reklāma


Paleodiētas ievērotājas Estere Blūma aicina paļauties uz veselo saprātu un intuīciju. Viņa saka – viss turpinoties un notiekot pat tad, ja reizēm rīkojamies pilnīgi pretēji paleodiētas principiem. Arī viņai gadoties atkāpes no paleodiētas un visbiežāk to iemesls esot nepareizi saplānots laiks. Estere liek domāt un atrast vislabāko motivāciju, lai dotos uz sporta zāli, atteiktos no cepumiņiem un pietiekami izgulētos. Alu laikmeta dāmām esot bijis jātiek galā ar daudz mazāku pienākumu apjomu nekā sievietēm mūsdienās. Tāpēc atvēlot sev pietiekami daudz laika, jau būs veikts pusceļš līdz uzvarai.


Lieciet lietā paleodiētu, zaudējiet kaitinošos liekos kilogramus, atgūstiet veselību, dzīves – un kustību prieku un baudiet jaunu spēku pieplūdumu! 

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv