Lācēns Padingtons. Pirmais stāsts par lācēnu no Peru

Iemīļotais grāmatu un multiplikācijas filmu varonis lācēns Padingtons tagad iepriecinās arī mūsu mazos lasītājus. Jau ar pirmajām grāmatas lappusēm viņi iemīļos jauko un pieklājīgo lāčuku.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

No visdziļākajiem Peru mūžamežiem lācēns slepus atceļoja līdz pašai Anglijai un ieradās Padingtonas stacijā ar vienu vienīgu koferi, pustukšu ievārījuma burciņu un zīmīti, kas apsieta viņam ap kaklu – uz tās rakstīts “LŪDZU, PIESKATIET ŠO LĀCĒNU! PALDIES!”.
Stacijā vientuļo lācēnu ieraudzīja misters un misis Brauna. Viņi nosauca lācēnu stacijas vārdā par Padingtonu un uzaicināja viņu uz savām mājām.
Stāsti par lācēnu Padingtonu un viņa labajiem nodomiem, kas allaž beidzas ar smieklīgiem atgadījumiem, turpina apburt lasītājus visā pasaulē.

Tālajā 1956. gada Ziemassvētku vakarā grāmatas autors Maikls Bonds kāda Londonas universālveikala plauktā ieraudzīja vientuļu spēļu lācīti. Bondam kļuva lācēna žēl, tādēļ viņš to nopirka, aiznesa mājās un uzdāvināja savai sievai. Prieka pēc Bonds uzrakstīja vairākus stāstiņus, kuru galvenais varonis bija lācēns Padingtons, bet drīz viņš saprata, ka no šiem stāstiem varētu sanākt grāmata. 1958. gadā tika publicēta grāmata “Lācēns Padingtons”, pēc tam arī daudzas citas grāmatas par Padingtonu.

Pēc piecdesmit gadiem un 50 miljoniem grāmatu izdevumu Padingtonu pazīst bērni visā pasaulē. Stāsti par viņu ir publicēti daudzās valodās, tagad arī latviešu.

 

Grāmatas cena "Zvaigzne ABC" grāmatu veikalos 2,49 Ls.

Reklāma
Reklāma


Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv