"Es, Stīvs Džobss". Grāmata par biznesu, dzīvi un visu pārējo

Tikai pirms diviem mēnešiem Amerikā tika izlaista grāmata “I, Steve”, kas zibenīgi nokļuva nozīmīgākajos grāmatu bestselleru sarakstos, piedzīvoja četrus papildmetienus, bet tiesības to tulkot tika pārdotas vairāk nekā 30 valstīs. Tagad grāmatu ir iespējams iegādāties arī latviešu valodā, jo tās tulkojumu laidis klajā Apgāds Zvaigzne ABC, godinot Apple dibinātāja un virzītājspēka izcilo personību.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmatā “Es, Stīvs Džobss”, (sastādījis Džordžs Bīms), apkopoti spilgtākie izteicieni, ko Stīvs Džobss paudis no biznesa skatuves vairāk nekā trīsdesmit gadu laikā. Viņš runā par dzīvi, nāvi, biznesu, veiksmi un daudz ko citu, atspoguļojot savu daudzpusīgo personību un savdabīgo humora un pasaules izjūtu. Savā ziņā tā ir iespēja ielūkoties Stīva Džobsa prātā, kas radīja ģeniālo Apple impēriju.

Stīva Džobsa dzīves stāsts ir gandrīz neticams un maz zināms. Viņa bioloģiskā ģimene nodeva jaundzimušo zēnu adoptācijai. Vēlāk, jau briedumā, par to nenojaušot ne tēvam, ne dēlam, S. Džobss esot sarokojies ar savu bioloģisko tēvu kādā sarīkojumā. Izstājies no koledžas jau pēc pirmā semestra, S. Džobss seko savai sirdsbalsij būvēt personālos datorus. Stīvs Džobss nodibināja uzņēmumu Apple, bet pēc kāda laika iekšējās konkurences izspiests, no tā aizgāja. Viņa prombūtnes laikā Apple sagruva, un tikai pēc S. Džobsa atgriešanās sākas īstais Apple uzplaukums, iekarojot pasaules tirgu ar Machintosh datoriem, iPod, iTune, iPhone un iPad.

Grūti pat aptvert, cik ļoti Stīvs Džobss ir izmainījis pasauli. Jau sākotnēji Stīvam Džobsam bija vīzija – lai katrā mājā būtu personālais dators. Sekojot savam mērķim  viņš radīja aizvien jaunus, pārsteidzošus produktus un tehnoloģijas,  iedvesmojot (un sadusmojot) konkurentus, un nu Stīva Džobsa vīzija ir tuvu īstenībai.

Grāmatā ir gan Stīva Džobsa izteicieni, gan galveno dzīves notikumu apraksts.

Papildus  Apgāds Zvaigzne ABC ir iegādājies tiesības izdot arī nu jau par leģendu kļuvušo Stīva Džobsa oficiālo autobiogrāfiju (autors Valters Aizaksons), kuras iznākšana latviešu valodā tiek plānota 2012. gada vasarā.

Vāka dizains Vita Lēnerte.
 

Reklāma
Reklāma