Skandināvu detektīvromāni iekaro Latviju: Sieviete būrī

Pagājušā gadā Latvijā grāmatu TOP virsotnē ilgu laiku atradās Stīga Lārsona triloģijas Millennium romāni. Šogad Apgāds Zvaigzne ABC piedāvā lasītājiem Lārsona bestselleram līdzvērtīgu darbu  ̶  dāņu rakstnieka Jusi Adlera-Olsena romānu “Sieviete būrī”, kuru nepacietīgākie jau var iegādāties e-Grāmatas formātā interneta grāmatnīcā www.e-gramatnica.lv. Romāns drukātā veidā iznāks decembrī.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jusi Adlera-Olsena radītie detektīvromāni strauji iekaro bestselleru sarakstus gan Dānijā, gan citās pasaules valstīs. Viņš ir saņēmis vairākas Dānijas literārās balvas, kā arī prestižo Glass Key balvu 2010. gadā. Jusi Adlera-Olsena kriminālromāni ierindojami līdzās Stīga Lārsona, Jū Nesbē un Dīna Kunca darbiem.
Jusi Adlers-Olsens (1950) dzimis Kopenhāgenā, slavena dāņu psihiatra ģimenē. Viņš studējis medicīnu, socioloģiju, politiku un kino. Olsens strādājis arī kā žurnālu redaktors un izdevējs, pirms pievērsies rakstniecībai.

Jusi Adlera-Olsena jaunais romāns “Sieviete būrī” ir psiholoģisko noziegumu trilleris ar nevainojamu humoru un labu vecmodīgu detektīvdarbu.
Skaistā ziemas dienā jaunā un perspektīvā politiķe, eleganta sieviete ar spožu karjeru ̶ Merēte Lingorda pazūd bez pēdām. Mediji ir pārņemti ar šo stāstu. Virsraksti vēsta par dažādām versijām sākot no slepkavības, pašnāvības un beidzot ar brīvprātīgu pazušanu. Policija nekavējoties uzsāk plaša mēroga izmeklēšanu, diemžēl bez rezultātiem. Merēte  ir nozudusi no zemes virsas. Un  neviens viņu nemeklē. Tikai līdz brīdim, kad labākais Kopenhāgenas slepkavību detektīvs Karls Merks tiek pārcelts uz jaunizveidoto nodaļu, kas atbild par neatrisinātiem noziegumiem.

Romānu “Sieviete būrī” izdod Apgāds Zvaigzne ABC, no dāņu valodas tulkojusi Dace Deniņa. Romānu šobrīd var iegādāties e-Grāmatas formātā interneta grāmatnīcā www.e-gramatnica.lv.
No 16. novembra līdz 31. decembrim interneta grāmatnīcā www.e-gramatnica.lv visas grāmatas elektroniskā formātā jeb e-Grāmatas var iegādāties par puscenu.

 

Reklāma
Reklāma