Rīgas domes priekšsēdētājs pilsētas galveno egli izvēlēsies kopā ar jaunsargiem

Pirmdien, 20.novembrī, Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) kopā ar jaunsargiem un pašvaldības uzņēmuma "Rīgas meži" pārstāvjiem izraudzīs Rīgas galvenās Ziemassvētku egles.
Mērs meklēs egles, kas rotās Doma laukumu un Rātslaukumu. Ilustratīvs foto

FOTO: Shutterstock.com

Mērs meklēs egles, kas rotās Doma laukumu un Rātslaukumu. Ilustratīvs foto

Pirmo reizi Ziemassvētku egles, kas rotās Doma un Rātslaukumu, tiks izvēlētas "Rīgas mežu" Gaujas mežniecības teritorijā, pie Siguldas novada Jūdažiem.

 

Meklēt pilsētas svētku galvenās rotas Rīgas mēram šogad palīdzēs Rīgas 45. vidusskolas Jaunsargu vienība. Tās dalībnieki Lāčplēša dienā nodeva svinīgo solījumu.

 

Reklāma
Reklāma

"Rīgas mežu" Gaujas mežniecības platība ir ap 20,5 tūkstošiem hektāru, kas plešas abpus Vidzemes šosejas – ap Ādažiem, Carnikavu un Kalngali, kā arī ap Stopiņiem un Ulbroku, kā arī nelielas teritorijas Salaspils un Siguldas pusē. Galvenās koku sugas ir priede – ap 90%, bērzs – ap 6%, un egle – ap 5%.

 

Mežniecības teritorijā ir Eiropas nozīmes aizsargājama teritorija – dabas liegums "Garkalnes meži" 364 ha platībā. Tas ir slavens ar to, ka tajā ligzdo apmēram puse no Latvijas zaļo vārnu populācijas. Daļā mežniecības ir arī dabas parks "Piejūra" 528 ha platībā. Mežniecības teritorijā sastopamas arī tādas reto putnu sugas, kā, piemēram, ūpis un pupuķis.

Saistītie raksti