Vai nākamnedēļ gaidāma īsta ziema? Sinoptiķu prognoze

Šīs nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra Latvijā kļūs tikai par kādu grādu zemāka, savukārt nākamajā nedēļā iespējams sniegs un neliels sals, prognozē sinoptiķi.
Pastāv neliela varbūtība, ka sāksies meteoroloģiskā ziema.

FOTO: Shutterstock.com

Pastāv neliela varbūtība, ka sāksies meteoroloģiskā ziema.

Tuvākajās trīs dienās daudzviet gaidāms neliels lietus, valstī kopumā nokrišņu būs mazāk nekā nedēļas sākumā. Tikai brīžiem starp mākoņiem parādīsies saule, pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš, kas sestdien pāries austrumu vējā. 

Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +2..+7 grādiem, maksimālā temperatūra būs +5..+9 grādi.

 

Iespējams, svētdien pietuvosies ciklons, un jau pirmdien lietus var pāriet sniegā, ar lielāku varbūtību valsts austrumu daļā. 

 

Reklāma
Reklāma

Prognozes par to, cik krasi un uz cik ilgu laiku pazemināsies gaisa temperatūra, pagaidām ir dažādas. Pastāv neliela varbūtība, ka sāksies meteoroloģiskā ziema. Tā iestājas, ja diennakts vidējā gaisa temperatūra vismaz piecas dienas pēc kārtas ir zemāka par nulli.

 

Kā ziņots, Alūksnē jau 25.-29. oktobrī vidējā gaisa temperatūra bija negatīva un iestājās meteoroloģiskā ziema – trīs nedēļas agrāk par normu. Pērn meteoroloģiskā ziema Latvijā sākās 17. novembrī, vietām Kurzemē tas notika pat mēnesi agrāk nekā ierasts.

Saistītie raksti