Sēņotājiem un ogotājiem mežā jāuzmanās – sākas dzinējmedību sezona

Svētdien, 1. oktobrī, sākas dzinējmedību sezona, tādēļ par drošību jāatceras arī sēņotājiem un ogotājiem.
Dzinējmedību laikā medniekiem un dzinējiem ir jāvalkā spilgtas krāsas apģērba elementi, piemēram, vestes, jakas vai cepures, kas padara cilvēku viegli pamanāmu.

FOTO: Shutterstock.com

Dzinējmedību laikā medniekiem un dzinējiem ir jāvalkā spilgtas krāsas apģērba elementi, piemēram, vestes, jakas vai cepures, kas padara cilvēku viegli pamanāmu.

1. oktobris ikvienam medniekam ir kā svētku diena, tā stāsta Latvijas Mednieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Haralds Barviks.

 

Dzinējmedību laikā medniekiem un dzinējiem ir jāvalkā spilgtas krāsas apģērba elementi, piemēram, vestes, jakas vai cepures, kas padara cilvēku viegli pamanāmu. Tāpat medniekiem ir obligāti jāievēro stingras drošības prasības – šaut tikai pa skaidri redzamu un atpazītu mērķi, nepamest savu vietu uz mednieku līnijas un uzmanīgi apieties ar ieročiem, un daudzas citas.

 

Tomēr Valsts meža dienesta Medību daļas vadītājs Valters Lūsis aicina medniekus izvērtēt nepieciešamību doties dzinējmedībās jau pašā sezonas sākumā. Lai gan kādreiz 1. oktobris ir bijis ļoti piemērots laiks, kad sākt sezonu, pēdējos gados situācija ir mainījusies. Lapas vēl nav nobirušas, redzamība ir slikta un mežā aizvien uzturas daudz ogotāju un sēņotāju.

 

Arī iedzīvotājiem ir jāapzinās, ka šajā laikā, dodoties mežā, var sastapt medniekus.

Reklāma
Reklāma

 

Svarīgi ievērot vienkāršus drošības ieteikumus, piemēram, doties uz mežu spilgtā, labi pamanāmā apģērbā, netuvoties šāvieniem un dzinēju radītajiem trokšņiem, un, izdzirdot šāvienu netālu, ir svarīgi likt manīt par savu klātbūtni ar skaļāku uzvedību – uzkliedzot vai ieslēdzot skaņu telefonā.

 

Dzinējmedības ir atļautas katru dienu no saullēkta līdz saulrietam, to sezona ilgs līdz nākamā gada 31. martam, izņemot mežacūku un staltbriežu dzinējmedības, kas ilgs līdz 31. janvārim.

 

Vairāk lasi portālā lsm.lv.

Saistītie raksti