Nenokavē: norit pieteikšanās skolēnu laikmetīgās mākslas bezmaksas radošajām darbnīcām Valmierā

No 14. līdz 18. augustam Valmierā notiks Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LCCA) starptautiskā projekta Mākslinieks ir klātesošs organizētas radošās darbnīcas bērniem un jauniešiem vecumā no 6 līdz 18 gadiem. Būs vairāk nekā 10 aizraujošu darbnīcu un iespēja līdzdarboties kopā ar māksliniekiem no Latvijas un Norvēģijas.
Radošās darbnīcas galvenokārt paredzētas bērniem un jauniešiem, tomēr vienā no tām kopā ar bērniem aicināti piedalīties arī pieaugušie.

(Foto: Lita Millere)

FOTO: Publicitātes foto

Radošās darbnīcas galvenokārt paredzētas bērniem un jauniešiem, tomēr vienā no tām kopā ar bērniem aicināti piedalīties arī pieaugušie. (Foto: Lita Millere)

Projekts Mākslinieks ir klātesošs, kas tiek īstenots ar EEZ grantu atbalstu, sākās šī gada sākumā, un tā ietvaros mākslinieki Kristīne Brīniņa, Vika Eksta, Gundega Evelone, Anda Lāce, Eva Vēvere, Artūrs Punte un Maksims Šenteļevs darbojās kopā ar bērniem un jauniešiem mākslinieku rezidencēs sešās Latvijas skolās. 

 

 

Vasaras radošās darbnīcas sniegs iespēju laikmetīgās mākslas darbu tapšanā piedalīties ikvienam interesentam, strādājot kopā ar projektā iesaistītajiem māksliniekiem un skolēniem no Latvijas, kā arī pieciem māksliniekiem no Norvēģijas mākslinieku kolektīva TENTHAUS. Radošās darbnīcas galvenokārt paredzētas bērniem un jauniešiem, tomēr vienā no tām – “Un tā tālāk, un tā tālāk” – kopā ar bērniem aicināti piedalīties arī pieaugušie. Darbnīcas notiks Valmieras pilsētvidē – koncertzālē Valmiera, Vecpuišu parkā un Valmieras Jaunatnes centrā Vinda.

 

 

Reklāma
Reklāma

“Laikmetīgā māksla nav kaut kas tāls un nesaprotams – ar tās palīdzību varam runāt par jebko, kas indivīdam un sabiedrībai kopumā ir svarīgs, un to mēs vēlamies parādīt šajās darbnīcās,” teic LCCA izglītības projektu vadītāja Māra Žeikare. Domājot par to, kāda ir mākslinieka nozīme sabiedrības vides apziņas veicināšanā mūsdienās un kādus risinājumus klimata krīzes novēršanai var piedāvāt laikmetīgā māksla, dalībnieki, izmantojot ilgtspējīgus risinājumus, kopā ar māksliniekiem veidos mākslas darbus par klimata pārmaiņu problemātiku.

 

Piedalīties aicināts ikviens bērns un jaunietis, kas vēlas radoši līdzdarboties kopā ar māksliniekiem un iepazīt dažādos mūsdienu mākslas izpausmes veidus (instalāciju, glezniecību, deju un kustību, skaņu un dzeju, fotogrāfiju, un daudz ko citu). 

 

Darbnīcas, pateicoties EEZ grantu atbalstam, ir bez maksas, tās norisināsies latviešu un angļu valodā.


Iepriekšeja pieteikšanās dalībai darbnīcās ir obligāta, un to vari izdarīt ŠEIT
Pieteikšanās atvērta līdz 11. augustam, bet tā var tikt noslēgta tiklīdz visas brīvās vietas ir aizpildītas.


Saistītie raksti