Brīdina par sauļošanās radītajiem riskiem veselībai – tas var izraisīt ādas vēzi

Lai pievērstu uzmanību sauļošanās radītajiem riskiem veselībai, ceturtdien tiek atklāta kampaņa "Necepies! Izvēlies dzīvot!".
Kampaņas laikā kliedēs mītu par sauļošanos kā veselību uzturošu paradumu.

FOTO: Shutterstock.com

Kampaņas laikā kliedēs mītu par sauļošanos kā veselību uzturošu paradumu.

Ādas audzēji ir viena no visizplatītākajām onkoloģiskajām slimībām Latvijā, bet sabiedrībā joprojām valda dažādi mīti par sauļošanās pozitīvo ietekmi uz veselību, vērtē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). Tāpēc centrs īstenos sabiedrības informēšanas kampaņu, kuras mērķis ir:

  • skaidrot sauļošanās radīto risku veselībai, 
  • skaidrot piesardzības pasākumus, uzturoties saulē, 
  • kliedēt mītus par sauļošanās kā veselību veicinoša paraduma nozīmi, piemēram, D vitamīna sintēzē.

Kampaņas atklāšanas pasākums, kā arī ekspertu diskusija "Latvijas iedzīvotāju sauļošanās paradumi – vai protam uzturēties saulē droši?" notiks Latvijas Mākslas akadēmijas pagalmā, Kalpaka bulvārī 13.

Lai labāk izprastu Latvijas iedzīvotāju sauļošanās paradumus un uzskatus par UV starojuma ietekmi uz veselību, SPKC jūnijā veica sabiedriskās domas aptauju. Ekspertu diskusijā tiks pārrunāti gan piesardzības pasākumi, uzturoties saulē, gan Latvijas iedzīvotāju sauļošanās paradumi, balstoties uz sabiedriskās domas aptaujas rezultātiem.

Reklāma
Reklāma

Diskusijā piedalīsies SPKC pārstāvis Mārtiņš Zvackis, dermatologs Raimonds Karls, "Madara Cosmetics" dibinātāja Lotte Tisenkopfa-Iltnere un biedrības "Soli priekšā melanomai" pārstāve Sondra Zaļupe.

Atklāšanas pasākuma tiešraidi būs iespējams arī vērot SPKC "Facebook" kontā.

Saistītie raksti