Mātes sakropļotās mazās Ances veselības stāvoklis uzlabojas – pabeigta cilmes šūnu terapija

Mazā Ance piedzima vesela, taču bioloģiskā māte viņu zīdaiņa vecumā sita, kā rezultātā viņa tika sakropļota uz visu mūžu. Cilmes šūnu terapija Polijā ir līdzējusi un Ances veselības stāvoklis ir uzlabojies.
Ance arī sākusi kārtīgi naktīs gulēt, kā arī epilepsijas lēkmes nav bijušas kopš maija.

FOTO: Ekrānuzņēmums

Ance arī sākusi kārtīgi naktīs gulēt, kā arī epilepsijas lēkmes nav bijušas kopš maija.

Mazā meitenīte piedzima vesela, bet mammas vardarbības dēļ tika sakropļota uz visu mūžu.  Vairāki kaulu lūzumi rokās un galvas pamatnē, kā arī asinsizplūdumi atstāja sekas uz visu meitenītes dzīvi. Daudzi iedzīvotāji nespēja palikt vienaldzīgi un saziedoja līdzekļus cilmes šūnu terapijai. Rūpes par meitenīti uzņēmās audžumamma Ivita Krevica, kuras ģimenē aug 4 bērni un 3 audžubērni. Visi Anci uztver kā māsiņu. 

Cilmes šūnu terapija Polijā ir noslēgusies un Ance pašlaik apmeklē  fizioterapijas nodarbības un pērļu vannas rehabilitācijas centrā “Poga”.

Martā Ancei palika 3 gadi un nu viņa ir izstiepusies un pieņēmusies svarā. “Es sēžu blakus un skatos, ka tas nav mans bērns, kas var rociņu apzināti pacelt un noraut kādu mantiņu," ar aizkustinājumu dalās audžumamma Ivita. Ance arī sākusi kārtīgi naktīs gulēt, kā arī epilepsijas lēkmes nav bijušas kopš maija. Tas Ances audžumammai ir liels sasniegums. 

 

Reklāma
Reklāma

Saziedotie līdzekļi pietika ne tikai cilmes šūnu terapijai, bet arī jauniem ratiem. Audžumamma stāsta, ka grūtākais pašlaik ir braukāšana uz Rīgu un degvielas izmaksas, jo ģimene dzīvo Alūksnē, bet nodarbības un speciālisti atrodas Rīgā.

Saistītie raksti