Sajukumu pilna diena, bet pāri visam svētku sajūta. Medaļas, prēmijas un desmitiem tūkstoši fanu pie Brīvības pieminekļa. FOTO

Latvijas hokeja izlases spēlētāji un treneri pirmdien Rīgas pilī godalgoti ar Valsts prezidenta medaļām, bet Izglītības un zinātnes ministrija sagatavojusi valdības lēmuma projektu par 209 163 eiro piešķiršanu Latvijas hokeja izlasei un Latvijas Hokeja federācijai. Savukārt Valsts policijas aplēses liecina, ka Latvijas izlases hokejistu sagaidīšanas pasākumā Rīgā pie Brīvības pieminekļa bija pulcējušies vismaz 30 000 līdzjutēju.
Izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš ar līdzjutējiem pie Brīvības pieminekļa Rīgā.
(Foto: Edijs Pālens/LETA)

FOTO: LETA

Izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš ar līdzjutējiem pie Brīvības pieminekļa Rīgā. (Foto: Edijs Pālens/LETA)

Valsts prezidenta medaļas

Valsts prezidents Egils Levits svinīgajā pasākumā atzīmēja, ka uzvara pasaules čempionāta spēlē par bronzas medaļām paliks tautas vēsturiskajā atmiņā. Viņš atsaucās uz rakstīto kādā Igaunijas portālā, ka pasaules čempiona titulu ieguva Kanāda, bet īsto zeltu – Latvija.

 

Levits akcentēja, ka medaļas spēlētājiem tiek pasniegtas vairāku iemeslu dēļ – par aizraujošo un dramatisko spēli, par komandas gribasspēku, izturību un motivāciju.

"Jūs uz brīdi devāt tautai vienotības sajūtu, ka mēs esam visi kopā, mums ir viens mērķis, ka mēs saderam viens ar otru. Šādi brīži vēsturē ir reti, un vienu no šiem brīžiem jūs mums dāvājāt vakar," uzsvēra valsts pirmā persona.

 

Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv

 

Prēmijas

Izglītības un zinātnes ministrija sagatavojusi valdības lēmuma projektu par 209 163 eiro piešķiršanu Latvijas hokeja izlasei un Latvijas Hokeja federācijai. Latvijas izlases spēlētājiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem personālam par Pasaules čempionātā izcīnīto trešo vietu plānots piešķirt 102 447 eiro. Savukārt federācijai plānots piešķirt 106 716 eiro.

 

 

Izlases galvenais treneris

Izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš akcentēja, ka komanda centās, un ar to var lepoties. Viņa ieskatā, izlases spēlētāji ir komanda ar lielo burtu, turklāt viņiem ar savu darbu izdevās saliedēt Latvijas tautu.

"Manuprāt, tikai tagad puiši to saprot un redz, kā tas ir, cik cilvēki mūs sagaidīja un priecājās. Latiņa ir mazliet pacelta, un tā ir jāmēģina turēt. Viss tikai sākas," sacīja Vītoliņš.

Reklāma
Reklāma

 

Goda aplis lidmašīnā

Valsts policijas Twitter kontā redzams šāds ieraksts: "Vislielākais gods un prieks šodien mājās sagaidīt un pavadīt pie sveicējiem mūsu lielisko, varonīgo Latvijas hokeja izlasi!

Lepojamies no sirds, Latvija var!🥉Lepni paceltām galvām, smaidiem un spēku, ko dāvāja mums Latvijas izlase – tik uz priekšu. Mūsu zeme – Latvija!"

 

Video skatāms, kā hokeja izlase ar lidmašīnu veic goda apli virs Brīvības pieminekļa. 

 

Izlases kapteinis

Izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš norādīja, ka neviens no komandas sākumā neticēja, ka būs čempionāta medaļas. Komandas vārdā viņš pauda lepnumu, ka ar spēli var vienot tautu.

"Ir bijušas uzvaras un zaudējumi. Mēs esam lepni atrasties šeit, prezidenta klātbūtnē un saņemt godalgojumus, tomēr lielāks gandarījums ir iziet tautas priekšā un saņemt atbalstu. Ceram, ka mēs varēsim turpināt vienot visu valsti," sacīja Daugaviņš.

 

Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv

 

Vēsturiskā uzvara

Jāatgādina, ka svētdien Latvijas izlase čempionātu noslēdza ar trešo vietu, spēlē par bronzas medaļām ar 4:3 uzvarot ASV. Latvijai tas ir kļuvis par visu laiku panākumiem bagātāko čempionātu.

Saistītie raksti