Grāmata pirmskolas un sākumskolas vecuma bērniem māca rūpēties par vidi

Radīta īpaša grāmata pirmskolas un sākumskolas vecuma bērniem "Kosmiskā kārtība". Tā ar rotaļām, atjautīgiem uzdevumiem, krāsojamiem darbiem un jautrām uzlīmēm palīdz izzināt, kā rūpēties par vidi, informē "CleanR” valdes priekšsēdētājs Valerijs Stankevičs.
Grāmata, kuras saturs ikvienam pieejams bez maksas, var kļūt par vērtīgu mācību palīgmateriālu kā izglītības iestādēs, tā arī ikvienā ģimenē.

FOTO: Publicitātes foto

Grāmata, kuras saturs ikvienam pieejams bez maksas, var kļūt par vērtīgu mācību palīgmateriālu kā izglītības iestādēs, tā arī ikvienā ģimenē.

Grāmatas “Kosmiskā kārtība” galvenie tēli ir skudru puikas Klīniņš un Mēsliņš, kas kopā ar jauno lasītāju un viņa vecākiem darbojas dažādos uzdevumos, tā izzinot vides saudzēšanas pamatprincipus. Grāmata katrai ģimenei ļauj noskaidrot, cik videi draudzīgi ir viņu ikdienas paradumi šodien, un palīdz atklāt, ko darīt, lai atkritumu būtu mazāk, bet vide – tīrāka. 

“Rūpes par vidi un atbildība par paša radīto atkritumu apsaimniekošanu sakņojas mūsu katra personībā, kurai pamati tiek likti jau mazotnē. 

Tāpēc ir būtiski jau bērnībā ar spēlēm un jautriem uzdevumiem sekmēt bērnu un jauniešu apziņu par vidi, parādot, ka videi draudzīgs dzīvesveids ir vienkāršs, pašsaprotams un aizraujošs,” aicina SIA “Zaļā josta” pārstāve Laima Kubliņa.

Savukārt “CleanR” valdes priekšsēdētājs Valerijs Stankevičs pieļauj, ka ar atraktīvu materiālu bērniem, efektīvi izdosies sasniegt arī pieaugušos.

Reklāma
Reklāma

Uzdevumu grāmata “Kosmiskā kārtība" ir bezmaksas. Tā ieejama ikvienam interesentam digitāli  un to var lejupielādēt “CleanR” mājaslapā, sadaļā “Vides izglītība”.