Oksfordas Universitātē aizvien neatzīst Latvijas vidējo izglītību

Latvijas vidusskolu beidzēji tiek diskriminēti ceļā uz prestižas izglītības iegūšanu – šādi secinājumi izskanēja pirms aptuveni sešiem gadiem, kad LTV sižetu sērijā analizēja, kas prestižākās pasaules augstskolas neapmierina mūsu izglītības sistēmā un kā to labot.
Rolands Lopatko. Foto: Kadrs no LTV

FOTO: Publicitātes foto

Rolands Lopatko. Foto: Kadrs no LTV

Rolands Lopatko Kembridžas Universitātē Lielbritānijā studē otrajā kursā matemātiku. Durvis uz prestižo universitāti viņam pavēra starptautiskā bakalaurāta programma, ko viņš apguva, mācoties Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā.


LTV raidījumā "Panorāma" pirms vairākiem gadiem vēstīja, ka labākās britu augstskolas Latvijas centralizēto eksāmenu rezultātus neatzīst. Nu Kembridžas Universitāte rakstiskā atbildē LTV apliecināja – Latvijas vidusskolas diploms šobrīd atzīts par derīgu. Tomēr, lai iestātos, vajadzīgi arī kādi citi sasniegumi.

 

Fragments no Kembridžas Universitātes atbildes:

"Uzņemtie studenti, kas ieguvuši atestātu par vidējo izglītību, parasti ir apguvuši papildu kursus ārpus skolas programmas. Tie ir arī sasniegumi olimpiādēs vai testos."

 

Reklāma
Reklāma

"Mums ir spējīgi skolēni Latvijā. Viņi ir papildus mācījušies un ieguvuši tās zināšanas, bet viņiem nav viegli to pierādīt. Tā ir lielākā problēma, ka tā rezultātā talantīgi cilvēki nevar mācīties tur, kur viņiem vajadzētu," sacīja Kembridžā studējošais Rolands.

 

Tikmēr Oksfordas Universitātē, kur Lietuvas un Igaunijas diplomi atzīti par derīgiem, Latvijas atestāts netiek pieņemts. Latvija tiek ierindota līdzās tādām valstīm kā Krievijai, Afganistānai, Lesoto un citām.

Saistītie raksti