Liepājas topošie un jaunie vecāki tiek aicināti uz bezmaksas nodarbībām ģimenes veselības veicināšanai

Veselības veicināšanas un slimību profilakses projekta “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs” ietvaros topošajām un jaunajām ģimenēm Liepājā tiek piedāvātas dažāda veida izglītojošas nodarbības.
Plašas iespējas Liepājas vecākiem.

FOTO: Shutterstock.com

Plašas iespējas Liepājas vecākiem.

  • Nodarbību cikli grūtniecēm/topošajiem vecākiem, kur sešu nodarbību ciklā zinošu vecmāšu vadībā tiek apskatītas tēmas par gatavošanos dzemdībām, dzemdību norisi, pašpalīdzību dzemdībās, partnera palīdzību dzemdībās, mazuļa zīdīšanu un pēcdzemdību laiku. Tuvākie nodarbību cikli plānoti 2023. gada janvārī un martā.

 

  • Atbalsta grupu nodarbību cikli ģimenēm ar bērniem dažādās vecuma grupās: 

- līdz 6 mēnešu vecumam;

- no 6 līdz 12 mēnešu vecumam;

- no 1 līdz 2 gadiem. 

 

Atbalsta grupās tiek apskatītas gan tādas tēmas kā bērna ikdienas aprūpe, uzturs un attīstība, gan bērna emocionālā audzināšana, pozitīva disciplinēšana, drošība, viedierīču lietošanas paradumi ģimenē, kā arī problēmsituāciju risināšana, atbalsts vecākiem, depresijas profilakse, pāra attiecības pēc bērna piedzimšanas u. c. Tuvākais atbalsta nodarbību grupu cikls plānots 2023. gada februārī.

 

Reklāma
Reklāma
  • Informatīvas grupu nodarbības vecākiem ar bērniem līdz 2 gadu vecumam, kur četru nodarbību ciklā tiek apskatītas tēmas par bērna attīstību un vides iekārtošanu, uzturu, bērna valodas attīstību, miegu, veselīgu emocionālo vidi, kā arī tiks sniegti padomi, kā palīdzēt klepus gadījumā. Nodarbību cikla izskaņā notiks fizioterapeita meistarklase bērna attīstības veicināšanai. Tuvākais informatīvo nodarbību cikls tiek plānots 2023. gada februārī.

 

Nodarbības tiek organizētas sadarbībā ar nodibinājumu “Liepājas Reģionālās slimnīcas atbalsta fonds.” Tā kā vietu skaits grupās ir ierobežots, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. Par konkrētiem norises datumiem var interesēties, rakstot SMS uz tālruni 26591363 un norādot, kura aktivitāte interesē.

 

Visas nodarbības tiek finansētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/088 “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs” ietvaros.

Aktuālā informācija pieejama saitē www.liepaja.lv/veseliba vai rakstot Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļai uz e-pastu: veseliba@liepaja.lv. 

 

Saistītie raksti