Latvijas čempionāts “Mamanet” Koknesē – katra mamma var!

Šodien Kokneses sporta centrā norisinās Latvijas čempionāts “Mamanet”, informē rīkotāji – Latvijas Tautas sporta asociācija.
Spēles laikā vienmēr kāda no komandas dalībniecēm var pieskatīt bērnus, kamēr viņu mammas spēlē.

FOTO: Publicitātes foto

Spēles laikā vienmēr kāda no komandas dalībniecēm var pieskatīt bērnus, kamēr viņu mammas spēlē.

“Mamanet” ir komandu sporta veids, kas balstīts uz volejbola noteikumiem, bet ar nelielām izmaiņām, skaidro organizatori. Bumbu drīkst tikai ķert un mest. Noķerot to savā laukumā, katrai komandai ir atļauti trīs pieskārieni bumbai jeb 2 piespēles. Pēc tam bumbu met pāri tīklam uz pretinieka zonu. Komandā jābūt vismaz sešām spēlētājām.

Publicitātes foto

 

Viens no “Mamanet” mērķiem ir iesaistīt fiziskajās aktivitātes sievietes, kuras reti sporto vai pārtraukušas to darīt, jo, piemēram, trūkst laika, piedzimis bērns un tamlīdzīgi.

Tā ir ne tikai spēle, bet vesela sociālā kustība, uzsver Latvijas Tautas sporta asociācija. 

Reklāma
Reklāma

Sievietes, kas spēlē “Mamanet”, veido komandas un satiek jaunus draugus, komunicē, aktīvi pavada laiku, izbauda azartu un sacensību garu, kā arī kļūst par veselīga un aktīva dzīvesveida vēstnesēm saviem bērniem. 

Galvenā spēles mērķauditorija ir jebkura vecuma mammas vecumā no 30 gadiem, tāpēc arī spēles devīze ir “Katra mamma var!”. Šodienas sacensības pulcē gandrīz 20 komandas no visas Latvijas. 

“Mamanet” sāka spēlēt Izraēlā, bet pašlaik jau to spēlē arī daudzviet Eiropā: Somijā, Austrijā, Itālijā un citās valstīs. Latvijā to 2017. gadā sāka attīstīt Latvijas Tautas sporta asociācija.

Šā gada aprīlī “Mamanet” turnīrs notika sadarbībā ar Jēkabpils sporta centru. Tajā piedalījās 14 komandas.

Saistītie raksti