Kad plānots atcelt pulksteņu pārgriešanu

Vakariem kļūstot tumšākiem, tā vien negribas atvadīties no gaismas. Mammauntetiem.lv interesējās Ekonomikas ministrijā, kad šogad plānota pāreja uz ziemas laiku, bet kad ir plānots atteikties no sezonālās laika maiņas?
Pagriežot pulksteni stundu atpakaļ, mūs sagaidīs gaišāki rīti, ilgāka gulēšana, bet tumšāki vakari.

FOTO: Shutterstock.com

Pagriežot pulksteni stundu atpakaļ, mūs sagaidīs gaišāki rīti, ilgāka gulēšana, bet tumšāki vakari.

Kā norādīja Ekonomikas ministrijas pārstāve Inguna Apsīte, šogad pāreja uz ziemas laiku notiks 30. oktobrī. Plkst. 4.00 pulksteņa rādītājs būs jāpagriež vienu stundu atpakaļ. 

 

Savukārt par to, kad varētu beigties laikrāžu grozīšana, ministrijai ziņu nav. Kā norāda pārstāve, šis jautājums nav Eiropas Komisijas (EK) dienas kārtībā un par šo pašlaik nenotiek aktīvas diskusijas.

 

Jau izskanējis, ka 2018. gadā Eiropā aktualizējās jautājums par nepieciešamību pārskatīt pašreizējo pulksteņa pārregulēšanas kārtību. Tāpēc EK veica Eiropas Savienības dalībvalstu iedzīvotāju aptauju, kurā lielākā daļa iedzīvotāju pauda viedokli, ka pastāvošā kārtība būtu atceļama. Līdz ar to 2018. gada 12. septembrī Eiropas Komisija iepazīstināja ES dalībvalstis ar jaunas direktīvas projektu, rosinot pārtraukt sezonālo laika maiņu visā Eiropas Savienībā. 

Reklāma
Reklāma

 

Diskusijas par priekšlikumu Eiropas Savienībā turpinās, gala lēmums vēl nav pieņemts un šobrīd nav indikāciju par iespējamo apstiprināšanas laiku. 

 

Latvijas valdība lēmusi, ka Latvija kopumā atbalsta atteikšanos no sezonālās laika maiņas, un pēc jaunās direktīvas pieņemšanas gatava pāriet uz vasaras laiku (GMT+3) un tajā palikt pastāvīgi.

Saistītie raksti