Kad sākās karš, Kira bija tikai mēnesi veca. Nu viņa ir mirusi Krievijas raķešu uzbrukumā...

Krievijas raķešu uzbrukumos Odesā 23. aprīlī nogalināti astoņi cilvēki. Bojāgājušo vidū ir Valērija Glodana, viņas trīs mēnešus vecā meita Kira, kā arī Valērijas māte, kuras vārds nav publiskots. Informāciju par sievas un meitas nāvi sociālajos tīklos apstiprināja mirušās Valērijas vīrs, Kiras tēvs Jurijs Glodans. “Mani mīļie, debesu valstība! Jūs esat mūsu sirdīs!" viņš rakstīja.
Kira ar tēti Juriju. Viņš vienīgais no ģimenes tagad palicis dzīvs. (Foto: no Glodanu ģimenes privātā arhīva)

FOTO: Ekrānuzņēmums

Kira ar tēti Juriju. Viņš vienīgais no ģimenes tagad palicis dzīvs. (Foto: no Glodanu ģimenes privātā arhīva)

23.aprīlī, pēc Ukrainas puses ziņām, Krievijas spēki Odesā no Kaspijas jūras palaida vairākas raķetes. Pēc pilsētas varas iestāžu teiktā, viņi trāpīja militārajam objektam un dzīvojamajām ēkām. Krievijas Aizsardzības ministrija vēstīja, ka uzbrukuma mērķis bijis "loģistikas terminālis kara aerodromā", kurā, pēc Krievijas pārstāvju domām, atradās liela ārvalstu ieroču partija.

 

Pēc raķešu uzbrukumiem zem drupām tika iesprostoti vienas daudzstāvu ēkas iedzīvotāji. "Ienaidnieka šāviņu sprādzieni iznīcināja dzīvojamās telpas starp otro un piekto stāvu un bloķēja izejas, atstājot iesprostotus cilvēkus. Izcēlās arī ugunsgrēks,” ziņoja Ukrainas ģenerālprokuratūra. Ierosināta krimināllieta pēc panta par kara likumu pārkāpšanu kopā ar tīšu slepkavību.

Valērija ar mazulīti Kiru. Šo foto tētis Jurijs publicēja sociālajos tīklos, pavēstot, ka viņa sieva un meitiņa ir mirušas. (Foto: no Glodanu ģimenes privātā arhīva)

 

Unian, atsaucoties uz Glodanu ģimenes kaimiņiem, raksta, ka 

sprādziena brīdī dzīvoklī atradās Valērija Glodana, viņas meita un māte. Mirušās meitenītes tēvs tajā laikā bija "devies uz tirgu, lai nopirktu pashu [Lieldienām]

, un, kad atgriezās un redzēja, ka visa ģimene ir mirusi, viņš zaudēja samaņu," izdevumam stāstīja aculiecinieki.

Valērija un Jurijs Glodani vēl laimīgi kopā. (Foto: no Glodanu ģimenes privātā arhīva)

 

Par trīs mēnešus veca mazuļa nāvi Odesā iepriekš ziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. "Astoņi cilvēki gāja bojā, 18 vai 20 tika ievainoti. [...] Trīs mēnešus vecs bērns tika nogalināts. 

Reklāma
Reklāma

Karš sākās, kad šim bērnam bija mēnesis. Vai jūs to aptverat? Kas vispār notiek? Smirdīgie nelieši. 

Kā viņus vēl nosaukt? Citu vārdu nav. Vienkārši nelieši,” 23. aprīļa vakarā preses konferencē Kijevā sacīja Zelenskis.

28 gadus vecā Valērija bija beigusi Žurnālistikas fakultāti un strādāja par sabiedrisko attiecību vadītāju. (Foto: no Glodanu ģimenes privātā arhīva)

 

Mazās Kiras mamma Valērija Glodana ir dzimusi Hersonā, viņas pirmslaulības uzvārds ir Javkina. Viņai bija 28 gadi. Unian raksta, ka Valērija absolvējusi Odesas Nacionālo universitāti, kur studējusi Žurnālistikas fakultātē. Ukrainas mediji Valēriju Glodanu dēvē par žurnālisti un kolēģi. Izdevums "КП в Украине" raksta, ka Glodana strādājusi par sabiedrisko attiecību vadītāju.

Valērija Glodana, meitiņu gaidot. (Foto: no Glodanu ģimenes privātā arhīva)

 

2019. gada augustā Valērija un Jurijs Glodani apprecējās. 2022. gada janvārī pārim piedzima meita, kuru sauca par Kiru. 5. februārī Valērija Glodana "Instagram" rakstīja: “Tās bija labākās 40 nedēļas. Mūsu mazajai meitiņai jau mēnesis. Tētis uzdāvināja pirmos ziedus. Tas ir jauns laimes līmenis."

 

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti