Piektdien, 25. februārī notiks koncerts "Ukrainas brīvībai"

Piektdien, 25. februārī, no plkst.18.00 laukumā pie Rīgas Kongresu nama Latvijas mūziķi un Latvijas Dziesmu un deju svētku kustības dalībnieki – kori, pūtēju orķestri, tautas deju kolektīvi un folkloras kopas – veltīs savus priekšnesumus Ukrainas atbalstam, vienojoties koncertā “Ukrainas brīvībai”.
Koncerts, lai paustu atbalstu un reizē izteiktu protestu pret agresiju un imperiālismu, kas tiek realizēts Eiropā.

FOTO: Publicitātes foto

Koncerts, lai paustu atbalstu un reizē izteiktu protestu pret agresiju un imperiālismu, kas tiek realizēts Eiropā.

Pasākums ir spontāns un brīvprātīgs kultūras nozares atbalsts Ukrainai, kura šobrīd piedzīvo plaša mēroga Krievijas militāro agresiju. Mūzika, deja ir nozares instrumenti, ar kuriem “trāpīt sirdīs”, paust atbalstu un reizē izteikt protestu pret agresiju un imperiālismu, kas tiek realizēts Eiropā.

 

Ukrainas atbalsta koncerta pirmajā daļā skanēs latviešu tautas dziesmas, latviešu autoru skaņdarbi un ukraiņu tautai būtiska mūzika, 

 

savukārt pasākuma otrajā daļā uzstāsies tādi mākslinieki kā Ralfs Eilands, Aija Andrejeva, Edavārdi, Tautumeitas, ansis, Jānis Aišpurs, The Bad Tones, Kārlis Būmeisters, Mārtiņš Balodis, Ingus Ulmanis, Igo, Miks Galvanovskis, Olga Rajecka, Kārlis Kazāks, Dzelzs Vilks, Laime Pilnīga, Ainars Virga, Elza Rozentāle, DJ Monsta, Ieva Akuratere, Ralfs Eilands kopā ar Tautumeitām izpildīs Ukrainas grupas DakhaBrakha skaņdarbu “Baby” u.c. 

Reklāma
Reklāma

 

Valdība šodienas ārkārtas sēdē mainīja Covid-19 pulcēšanās ierobežojumus, ārtelpās atļaujot pulcēties līdz 3000 personām, to pamatojot ar nepieciešamību rast iespēju plašākai sabiedrībai nevardarbīgā veidā paust viedokli un nostāju pret notiekošo pasaulē.

 

Koncerts notiek, pateicoties mūziķa Ralfa Eilanda iniciatīvai un Rīgas Domes un Latvijas Nacionālā kultūras centra sadarbībai.