Uzņēmējs Džons Martins Tallijs plāno ziedot 20 miljonus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai

Uzņēmuma SIA “Mikrotīkls” valdes priekšsēdētājs Džons Martins Tallijs apņēmies ziedot Bērnu klīniskās universitātes (BKUS) slimnīcai 20 miljonus eiro, šodien preses konferencē pavēstījis Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).
Ziedojuma nolūks ir paredzēt Veselības aprūpes attīstības centra izveidi BKUS, lai tajā varētu attīstīt jaunus pakalpojumus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ziedojuma nolūks ir paredzēt Veselības aprūpes attīstības centra izveidi BKUS, lai tajā varētu attīstīt jaunus pakalpojumus.

Ziedojuma nolūks ir paredzēt Veselības aprūpes attīstības centra izveidi BKUS, lai tajā varētu attīstīt jaunus pakalpojumus "roku rokā ar pētniekiem un zinātniekiem", pastāstīja Pavļuts.

 

"BKUS varēs veidoties par organizāciju, kas mācās, māca arī pārējos sistēmas dalībniekus un virza inovācijas," sacīja Pavļuts.

Slimnīca šo ziedojumu pieņem ar milzīgu atbildību, teica Pavļuts, piebilstot, ka sīkāka informācija par šo ziedojumu sekos.

 

"Gribu paust milzīgu pateicību gan Tallija kungam, gan viņa partneriem, BKUS personā novēlot panākumus," sacīja Pavļuts.

 

Reklāma
Reklāma

Tallijs ir strādājis Latvijas IT nozarē kopš deviņdesmito gadu vidus. Viņš ir SIA "Latnet Serviss" līdzdibinātājs, kas bija viens no interneta pamatlicējiem Latvijā. Tallijs kopā ar savu biznesa partneri Arni Riekstiņu vairākus gadus pēc kārtas ieņem pirmo vietu Latvijā pelnošāko cilvēku sarakstā - gadā nopelnot vairākus miljonus eiro.

 

Šī gada janvārī Tallijs tika uzņemts Latvijas pilsonībā.

 

Informācijas avots: Jauns.lv