Eksperts: Izglītības sektors pret Covid-19 turēsies līdz pēdējam

Izglītības darbinieki pret Covid-19 turēsies līdz pēdējam, bet no skolām nebūs atkarīgs tas, kādi ierobežojumi tiks noteikti valstī, intervijā Latvijas Radio sacīja Izglītības vadītāju asociācijas priekšsēdētājs un Siguldas ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns.
Daļā skolu vairākas klases jau devušās karantīnā, bet lielākā daļa skolu turpina strādāt.

FOTO: Shutterstock.com

Daļā skolu vairākas klases jau devušās karantīnā, bet lielākā daļa skolu turpina strādāt.

Viņš cer, ka skolēni klātienē varēs mācīties visu gadu. Tā tas varētu arī notikt, jo pašlaik “drošas skolas politika ir ļoti lokāla”. Nav centralizētu rādītāju, kas liktu skolām pāriet uz attālinātām mācībām. “Mēs menedžējam klasi, nevis skolu,” norādīja Kalvāns. Proti, ja klasē ir kāds Covid-19 pozitīvs skolēns, tad nozīmē, ka karantīnā dodas klase, nevis visa skola.

 

Kalvāns atzina, ka daļā skolu vairākas klases jau devušās karantīnā, bet lielākā daļa skolu turpina strādāt. Pēc viņa teiktā, valdības lēmums par testēšanu reizi divās nedēļās palīdzēs ar loģistiku, kas iepriekš negāja no rokas. Protams, skolēniem un viņu ģimenēm drošāka varētu šķist testēšana reizi nedēļā, tomēr arī pašiem cilvēkiem ir jābūt uzmanīgiem un jācenšas pasargāt sevi no Covid-19.

 

Kalvāns uzsvēra, ka no skolām nebūs atkarīgs tas, vai tiks pieņemti stingrāki Covid-19 ierobežojumi, kas varētu liegt mācības klātienē. Tas būs atkarīgs no visas sabiedrības.

 

Reklāma
Reklāma

Jau ziņots, ka lai risinātu problēmas ar laboratoriju noslodzi, skolēniem Covid-19 testus veiks vienu reizi divās nedēļās, bet informāciju par skolām nodos centralizēti no Valsts izglītības informācijas sistēmas.

 

Visu rakstu lasiet: www.lsm.lv.