Rīgas zoodārzā lauvenei piedzimuši mazuļi

Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā 31.maijā lauvenei Cvangai piedzima pieci lauvēni, bet trīs bija par vārgu, lai izdzīvotu.
Lauvene ar mazuli. Ekrānuzņēmums

FOTO: Publicitātes foto

Lauvene ar mazuli. Ekrānuzņēmums

"Šobrīd abi dižkaķēni aug un attīstās atbilstoši vecumam. Tie nepacietīgi rāpo pa migu un vēro apkārtējo pasauli ar pavisam nesen atvērtām actiņām. Lauvenes parasti mazuļus slēpj migā vismaz līdz 2 mēnešu vecumam, bet Cvanga savus pēcnācējus pasākusi lepni iznest arī āra mītnes smiltiņās un atrādīt tēvam Kali, tā sagādājot ne mazums uztraukumu zoodārza darbiniekiem, jo, uztraucoties par cilvēku tuvumu, lauvene kļūst agresīva un nejauši var savainot mazuli," informē zooloģiskais dārzs.

 

Apmeklētājus viņa uztver kā briesmas saviem bērniem. Lūdzu, pastāstiet saviem bērniem, ka nedrīkst kliegt un skriet.

 

Kā Latvijas Televīzijai (LTV) pastāstījusi Zīdītāju nodaļas vadītāja Tatjana Ivasenko, notiekošais tiek vērots ar  videokameru starpniecību. "Vērojam, kas notiek - vai baro, vai nebaro. Kāda uzvedība, ko dara tētis, ko dara mamma. Kad gaidījām, kad sāksies dzemdības, novērojām, kā jūtas. Kļuva ļoti agresīva pret mums. Mēs samazinājām kontaktus līdz minimumam - tikai ūdens, pabarot, iztīrīt. Mājā mēs tagad arī neejam. Protams, mums ir kameras - mēs visu redzam."

Reklāma
Reklāma

 

Ivasenko norāda, ka māte mazuļus barošanas laikā slēpj zem gulēšanas plaukta. Lauvēnu tēvs Kali mazuļus ir pieņēmis. Pārsvarā vecāki uzturas kopā. Tā kā tagad māte sākusi mazuļus nest arī ārā, tad apmeklētāji aicināti ievērot klusumu, jo lauvene var kļūt agresīva.

 

"Apmeklētājus viņa uztver kā briesmas saviem bērniem. Lūdzu, pastāstiet saviem bērniem, ka nedrīkst kliegt un skriet. Saprotu, ka tās ir emocijas, bet mums ļoti gribas, lai mazuļi veiksmīgi izaugtu," aicina Ivasenko.