Misāne nogādāta Latvijā

Latvijas policijas konvojs otrdien Rīgā no Dānijas nogādājis par sava bērna nolaupīšanu Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) aizdomās turēto Kristīni Misāni, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

 

 

Foto no privātā arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no privātā arhīva

Sievieti plānots konvojēt uz Iļģuciema sieviešu cietumu.

Aģentūra LETA sazinājās arī ar Misānes māsu, tomēr viņa par to oficiāli nebija informēta.

Lai arī Misānei piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, viņa varēs iesniegt izmeklēšanas tiesnesim pieteikumu par apcietinājuma turpmākas piemērošanas nepieciešamības izvērtēšanu.

Jau ziņots, ka Misāne kopš 2018.gada nogales atradās apcietinājumā Dānijā, kur viņa tika aizturēta, jo DĀR tiek turēta aizdomās par sava bērna nolaupīšanu, kā arī viņai tiek inkriminēti citi pārkāpumi. Dānija iepriekš bija pieņēmusi lēmumu Misāni izdot DĀR, bet izdošana trīs reizes tika atlikta.

Lai panāktu sievietes izdošanu Latvijai nevis DĀR, Latvijas likumsakarīgi no Misānes pārstāves saņēma viņas pašrocīgi uzrakstītu vaļsirdīgu atzīšanos. Ņemot vērā minēto februāra vidū Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā tika ierosināts kriminālprocess un viņa atzīta par aizdomās turēto par DĀR, iespējams, izdarītiem noziegumiem.

Reklāma
Reklāma

Šī lieta ierosināta pēc trīs Krimināllikuma pantiem, proti, nolēmuma par aizgādības, aprūpes un saskarsmes tiesībām ar bērnu nepildīšanu, dokumenta viltošanu un izmantošanu un nelikumīgām darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem.

Šajā lietā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piemēroja Misānei drošības līdzekli - apcietinājumu, un Latvijas Ģenerālprokuratūrā pieņemts Eiropas apcietinājuma lēmums, kas nekavējoties tika nosūtīts Dānijai.


No portāla Jauns.lv