Jaunais gads varētu iesākties ar vētrainu laiku un pamatīgiem nokrišņiem

Trešdien Latvijā ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metru sekundē, prognozē sinoptiķi.

No 31. decembra līdz 2. janvārim laikapstākļus Latvijā noteiks liels ciklons, kas sagādās gan nokrišņus, gan stiprus vējus.

FOTO: Shutterstock.com

No 31. decembra līdz 2. janvārim laikapstākļus Latvijā noteiks liels ciklons, kas sagādās gan nokrišņus, gan stiprus vējus.

Daudzviet uzspīdēs saule, valsts austrumu daļā gaidāmi īslaicīgi nokrišņi.

Gaisa temperatūra būs aptuveni tāda pati kā naktī - no nulles līdz +5 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, ziemeļrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 15 metriem sekundē un maksimālā gaisa temperatūra būs +4 grādi.

Laikapstākļus ietekmē ciklons Krievijā. Atmosfēras spiediens Latvijā no 751 dzīvsudraba staba milimetra austrumu pierobežā līdz 758 milimetriem Dienvidkurzemes piekrastē (jūras līmenī).

Tikmēr jaunākās prognozes liecina, ka no 31. decembra līdz 2. janvārim laikapstākļus Latvijā noteiks liels ciklons, kas sagādās gan nokrišņus, gan stiprus vējus.

Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei Jaungada naktī līs, iespējams arī intensīvs sniegs un putenis. Janvāra sākumā vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, tā ātrums brāzmās piekrastē var sasniegt 25 metrus sekundē, un gaisa temperatūra pazemināsies.

Reklāma
Reklāma

Aukstam gaisam plūstot pār relatīvi silto Baltijas jūru, 2019. gada sākumā vietām - it īpaši Kurzemes rietumos - iespējama stipra snigšana un putināšana. Gaisa temperatūra var noslīdēt zem -10 grādiem.

Savukārt šīs nedēļas otrajā pusē saglabāsies silts laiks, brīžiem gaidāmi nokrišņi, migla un apledojuši ceļi.

 

Avots: Jauns.lv