Zinātniskās pētniecības darbus prezentēs rekordliels skaits skolēnu

Gandrīz tūkstotis zinošāko Latvijas skolēnu 20. un 21.aprīlī pulcēsies Rīgā, lai prezentētu savus izstrādātos zinātniskās pētniecības darbus. Izcilāko un novatoriskāko darbu autori jau pēc pāris mēnešiem pārstāvēs Latviju starptautiskajos zinātnieku konkursos un izstādēs gan Eiropā, gan ASV.  

FOTO: Shutterstock.com

Šogad noslēguma posmā piedalās divreiz vairāk skolēnu nekā parasti, kas liecina par jauniešu pieaugošo interesi par pētniecisko darbu izstrādi. Šogad uzaicinājumu piedalīties Latvijas skolēnu 42. zinātniskās pētniecības darbu konferences 3. posmā – valsts konferencē – saņēma 978 audzēkņi. Viņi divās dienās Latvijas Universitātē un Rīgas Tehniskajā universitātē prezentēs pavisam 798 pētnieciskos darbus 23 zinātņu sekcijās. Populārākās no tām ir veselība, ķīmija, bioloģija un inženierzinātnes. 


Konference tiks atklāta 20. aprīlī pulksten 10.00 Latvijas Universitātes Lielajā Aulā, Raiņa bulvāri 19, izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim un sešu augstskolu rektoriem parakstot memoranda par sadarbību skolēnu zinātniskās pētniecības darbības veicināšanā skolās.  Atklāšanas pasākumu varēs vērot tiešraidē vietnē https://www.lu.lv/tiesraide/1/nc/.

21. aprīlī Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Jelgavas iela 1, Rīgā zinātnieka un TV personības Jura Šteinberga vadītajā plenārsēdē tiks prezentēti labākie darbi un apbalvoti laureāti. Veiksmīgāko darbu autori arī iegūs iespēju iestāties izvēlētās augstskolas budžeta grupā bez konkursa. 

Pasākums notiek Eiropas Sociālā fonda projekta “Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai” ietvaros. Projekts tiek īstenots kopš 2017. gada un paredz ilgtspējīgu zinātniski pētniecisko darbu tradīciju attīstību sadarbībā ar augstskolām 4 gadu garumā. 

 

Reklāma
Reklāma