Veselības ministre Anda Čakša meitai devusi klasisku vārdu

Rīgas Dzemdību namā pasaulē nākušajai meitai veselības ministre Anda Čakša un viņas vīrs Ivo Tērauds devuši vārdu Anna un tēva uzvārdu – Tērauda. Anna ir grieķu izcelsmes sievietes vārds, kas cēlies no vārda Hanna, un nozīmē “Dieva žēlastība”.

Veselības ministres Andas Čakses meitiņai Annai pirmais kombinezons ir rozā krāsā. (Foto: Aldis Krūmiņš, Kasjauns.lv)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veselības ministres Andas Čakses meitiņai Annai pirmais kombinezons ir rozā krāsā. (Foto: Aldis Krūmiņš, Kasjauns.lv)

Mazulīte pasaulē nāca 21. janvārī, un pagājušās nedēļas sākumā mamma meitu pārveda mājās. Žurnāls “Kas Jauns” vēsta, ka ģimenē visi jūtas labi un ir priecīgi, aprūpējot jaundzimušo. Anna ir veselības ministres trešais bērns – viņai jau bija divi dēli Andrejs Pūce un Eduards Vītoliņš, kuri dzimuši iepriekšējās attiecībās.

 

Vecāki meitiņu nosaukuši par Annu, un šī vārda nēsātāja raksturojums ir šāds: “Īsts dārgums vīrietim, kurš to sastop. Aizrautīgas dabas būtne ar pavēlnieces īpašībām. Piemīt īpašs vērienīgums. Mīlestībā saskata vienīgo mērķi. Vai dzīve Annu vainago un dod piepildījumu, – par to der domāt! Jo pašapziņa, kas piemīt Annai, var arī ko noārdīt. Iegriba iemantot cilvēku uzticību – tā ir raksturīga Annas iezīme! Apzinās savas asprātības un vērienīguma spēku. Ja sirdī iezogas tukšums, Anna to iznīdē ar nežēlīgu darbu. Nonākot aci pret aci ar zaudētu mīlestību, uzvar izaicinājums: mani tu nepieveiksi! Zina arī periodus, kad sirds ir smaga kā aizšauts putns.”

Mazulīte pasaulē nāca 21. janvārī, un pagājušās nedēļas sākumā mamma meitu pārveda mājās. 

Savukārt numerologi par vārdu Anna teic: “Vīrišķās enerģijas vārds ar spēcīgu dzīves enerģiju. Anna ir aktīva, mērķtiecīga, spītīga un neatlaidīga sava ceļa gājēja, kuru rāmī grūti ielikt. Viņa ir taisnīga, izpalīdzīga un radoša, ar vēlmi būt pirmajai un ar savu rozīnīti, jūtīga un šarmanta.”

Reklāma
Reklāma

 

Žurnāls “Kas Jauns” iepriekš jau vēstīja, ka uzreiz pēc Jaungada – 6. janvārī – Liepupes muižā ministre apprecējās ar gaidāmā bērna tēvu, populāro ārstu Ivo Tēraudu. Laulības notika klusi un mierīgi, un tajās klāt bija daži desmiti pašu tuvāko radu un ģimenes draugu.

 

Informācija no portāla Kasjauns.lv