Latviju sasniedz sniegputenis, tuvākajās dienās arī līs

Trešdienas rītā Latviju no rietumiem sasniedz sniegputenis, kam sekos atkusnis. Vietām sniega sega pieaugs par 6-7cm. Nedaudz putinās un redzamība būs pasliktināta, ceļi būs apledojuši un slideni. 

 

FOTO: Shutterstock.com

Dienā būs apmācies laiks, visā valstī gaidāms sniegs un putenis, kas pēcpusdienā, sākot no rietumiem, beigsies. Galējos valsts austrumos snigšana rimsies vakarā. Dienvidu, dienvidrietumu vēja brāzmas 12-17 metri sekundē, piekrastē līdz 20 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra pievakarē sasniegs 0..+5 grādu, austrumos vēl -1..-3 grādi.

Rīgā apmācies, no rīta sāks snigt un putināt, pēcpusdienā sniegs pāries nelielā lietū, vēlāk nokrišņi mitēsies pavisam. Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās 10-14 metri sekundē. Vakarā temperatūra sasniegs +2 grādus.

Ceturtdien palaikam līs un, par spīti mēreni stiprajam dienvidu, dienvidrietumu vējam, gaidāma dūmaka, vietām - migla. Gaisa temperatūra būs +1..+6 grādi.

Reklāma
Reklāma

Piektdien pār Latviju stiepsies nokrišņu josla, kas vietām sagādās ilgstošu lietu, iespējams arī sniegs un atkala. Maksimālā gaisa temperatūra Rietumlatvijā var sasniegt +7 grādus, bez lietus gaidāms arī sniegs. Atkušņa un nokrišņu dēļ kāps ūdens līmenis upēs.