Veselības ministre Čakša no bērna kopšanas atvaļinājuma plāno atgriezties martā

Šī ir pēdējā darba nedēļa veselības ministrei Andai Čakšai pirms došanās bērna kopšanas atvaļinājumā. Darbā viņa plāno atgriezties, visticamāk, nākamā gada martā.

Foto: Laura Dzērve, Latvijas Radio.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Laura Dzērve, Latvijas Radio.

Atskatoties uz šogad paveikto, Čakša gadu vērtēja kā produktīvu un izdevušos. 2017.gads veselības nozarē kopumā iezīmējies ar vairākiem uzlabojumiem, uzskata ministre. Par ceturtdaļu sarukušas rindas pie ārstiem; pirmo reizi nav izveidojusies situācija, ka beidzas valsts apmaksāto pakalpojumu kvotas un cilvēkam jāizvēlas – gaidīt nākamo gadu vai maksāt pašam. Tāpat diskusijās ar ģimenes ārstiem nonākts pie jauniem risinājumiem e-veselībā, kapitācijas naudas noteikšanā un kvalitātes kritērijos.

 

Ministre atzina, ka ir arī neizdarītie darbi: “Mēs salīdzinoši maz izdarījām aptieku sektorā par zāļu cenām. Bet tā nebija pirmā prioritāte, ņemot vērā visas sistēmas jautājumus, kas bija jāsakārto. Es no savas puses vēl vairāk gribētu, ka mēs organizētu centralizēti lietas attiecībā uz slimnīcām, kur es redzu ekonomijas iespējas vēl, kopīgi skatot gan tehnoloģiju iepirkumus, gan dažādus būvniecības iepirkumus.”

 

Šī ir ministres pēdējā darba diena pirms došanās dzemdību atvaļinājumā. Čakšas prombūtnes laikā viņas pienākumus pildīs Ministru prezidents Māris Kučinskis, taču aktīvo darbību veiks jaunieceltais Veselības ministrijas valsts sekretārs Aivars Lapiņš un viņa vietniece Daina Mūrmane-Umbraško.

 

Reklāma
Reklāma

Tikmēr ministrijas valsts sekretārs Lapiņš sacīja, ka viņa pienākums šajā laikā ir vadīt ministriju administratīvi: “Pirmais un svarīgākais no darbiem ir jaunais pieņemtais veselības aprūpes finansēšanas likums. Būs vesels saraksts ar ļoti svarīgiem Ministru kabineta noteikumiem, kas būs jāpieņem.”

 

Otrs lielais izaicinājums ir veiksmīgi pabeigt e-veselības ieviešanu.

 

Avots: www.lsm.lv