Miršanas apliecībā ierakstītais mazā Ivana nāves datums rada neskaidrības

Kā zināms, bezvēsts pazudušā Ivana Berladina meklēšana noslēdzās 11. jūlijā. Zēns bez dzīvības pazīmēm tika atrasts ap pl. 19:00 meža masīvā Dubeņos Grobiņas novadā. Ekspertīzes slēdziens par Ivana nāvi vēl nav veikts, taču, kā portālam Kasjauns.lv apliecināja puisēna vecmamma, zēna miršanas apliecībā norādītais miršanas datums ir 9. jūlijs.

Šāds ieraksts gluži vienkārši ir nepieciešams, lai būtu iespējams izsniegt konkrēto dokumentu, skaidro policija.

FOTO: Shutterstock.com

Šāds ieraksts gluži vienkārši ir nepieciešams, lai būtu iespējams izsniegt konkrēto dokumentu, skaidro policija.


Tiesu medicīnas ekspertīzes rezultāti Liepājā pazudušā piecgadīgā Ivana Berladina nāves cēloņa noskaidrošanai būs zināmi aptuveni pēc mēneša, pirms nedēļas sacīja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde.


Taču Ivana Berladina vecmamma Nadežda Žavoronkina, kura ar portālu Kasjauns.lv dalījās neskaidrībās par sava mazdēla nāves apstākļiem, uzrādīja Ivana miršanas apliecību, ko 13. jūlijā izsniegusi Liepājas pilsētas dzimtsarakstu nodaļa.

Tajā norādītais Ivana Berladina nāves datums ir 9. jūlijs.

Atgādinām, ka par puisēna pazušanu iesniegums policijā tika saņemts 2. jūlija pēcpusdienā. 1. jūlijā ap 8:30 no rīta zēns manīts izejam no savas dzīvesvietas Pāvilostas ielā Liepājā.

 

Kādēļ tieši šāds datums?
Kāpēc Ivana Berladina miršanas apliecībā kā nāves datums norādīts 9. jūlijs, un vai ir pamats domāt, ka pazudušais zēns bijis dzīvs līdz 9. jūlijam? Kāda ir atbildīgo iestāžu prakse šādos gadījumos?

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava uzsvēra, ka ekspertīzes galējais slēdziens, kas skaidrotu Ivana nāves apstākļus, policijai vēl nav pieejams, un 9. jūlijs nav uzskatāms par precīzu miršanas datumu.

Reklāma
Reklāma

Šādu ierakstu izsniegtajā dokumentā VP pārstāve skaidroja ar konkrētā gadījuma specifiskajiem apstākļiem.

“Šobrīd Valsts policijas rīcībā nav ekspertīzes gala slēdziena par Ivana Berladina nāvi. Kā iepriekš ziņots, tas būs pieejams pēc mēneša. Datums, kurš ierakstīts miršanas apliecībā, ir balstīts uz šobrīd ekspertiem pieejamo informāciju. Šāds ieraksts gluži vienkārši ir nepieciešams, lai būtu iespējams izsniegt konkrēto dokumentu,” skaidroja VP.

Lai noskaidrotu, vai šī ir ierasta prakse, Kasjauns.lv sazinājās ar Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centru, tomēr šo situāciju sīkāk komentēt iestādes atbildīgā pārstāve atteicās, pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem, kuri nosaka, ka centrs komunicē ar Valsts policiju, nevis medijiem.

 

Avots: www.kasjauns.lv