Mācību gada sākumā plānoti reidi alkohola veikalos

Sākoties jaunajam mācību gadam, Rīgas pašvaldības policija (RPP) pastiprināti pārbaudīs veikalus, bārus un kafejnīcas, lai pārliecinātos, ka nepilngadīgajiem netiek tirgots alkohols un tabakas izstrādājumi. Policija aicina komersantus būt godprātīgiem un ievērot likumu.

Policija aicina arī vecākus pievērst uzmanību savām atvasēm un pārrunāt, ko drīkst un ko nedrīkst darīt.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Policija aicina arī vecākus pievērst uzmanību savām atvasēm un pārrunāt, ko drīkst un ko nedrīkst darīt.

 

Rīgas pašvaldības policija atgādina veikalu un izklaides vietu īpašniekiem, ka nepilngadīgajiem tirgot alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus ir aizliegts. Arī šogad augusta beigās un septembra sākumā tiks rīkotas pārbaudes ar mērķi konstatēt negodprātīgos komersantus. Tāpat policisti atgādina pieaugušajiem, ka aizliegts iegādāties akcizētās preces, lai nodotu tās nepilngadīgajiem.

 

Pārbaudes galvenokārt tiks īstenotas divos veidos – tiks novēroti veikali, lai pārliecinātos, ka pieaugušie nepērk akcizētās preces priekš bērniem, kā arī tiks organizēti kontrolpirkumi, kuros tiks iesaistīti nepilngadīgie. Likums paredz, ka kontrolpirkumos ar vecāku atļauju drīkst iesaistīt jauniešus, kuri sasnieguši 15 gadu vecumu.

 

Vienlaikus policija aicina arī vecākus pievērst uzmanību savām atvasēm un pārrunāt, ko drīkst un ko nedrīkst darīt. Savukārt, ja vecākiem, kuri vēlas sniegt ieguldījumu policijas darbā, RPP dod iespēju pieteikt savu bērnu kontrolpirkumam, sūtot pieteikumu brīvā formā uz e-pastu rpp.blpn@riga.lv 

 

Reklāma
Reklāma

Pārbaudēs tiek iesaistīti jaunieši, kuri ne tikai ir nepilngadīgi, bet arī vizuāli tā izskatās, jo policijas galvenais mērķis ir pieķert tos pārdevējus, kuri pārkāpumu izdara apzināti. Drošības apsvērumu dēļ jaunieši pirkuma veikšanai tiek iesaistīti veikalos, kas atrodas tālu no viņu dzīvesvietām (citos Rīgas mikrorajonos), lai garantētu, ka bērnam vēlāk nebūs jāsatiekas ar attiecīgo pārdevēju. Ikvienu jaunieti, kurš vēlas nedaudz iepazīt policijas darbu no iekšienes, policija vērsties pie vecākiem, jo izskatīti tiks tikai tie pieteikumi, kurus būs sūtījuši vecāki.

 

Šogad RPP uzsākusi sadarbību ar “Cinamon” kinoteātri, tādēļ jauniešiem, kuri sniegs savu ieguldījumu policijas darbā, tiks dota iespēja apmeklēt kino, kas ir aizraujošs veids kā izklaidēties, nelietojot apreibinošās vielas. “Kinoteātris “Cinamon” ir vieta, kur atpūsties un izklaidēties ikvienam – gan bērniem un jauniešiem, gan pieaugušajiem.  Lai dotos galvu reibinošos piedzīvojumos, vajadzīgs tikai izvēlēties sev tīkamāko filmu, tāpēc gaidīsim ciemos gan jaunā mācību gada sākumā, gan jebkurā citā laikā,” aicina kinoteātra “Cinamon” vadītāja Aļona Romanova.

 

“Jau vairākus gadus sadarbojamies ar dažādiem jauniešiem. Taču svarīgākais, man šķiet ir tas, ka ieguvums vienmēr ir abpusējs – mēs varam kvalitatīvi pildīt savus pienākumus, taču jaunieši var iepazīties ar policijas darbu”, uzsver RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas vadītāja Ligita Pēlmane.