Kādas sievietes spēj izveidot laimīgu dzīvi un piesaistīt mīlestību?

Neveicas kārtīs, veiksies mīlestībā – vēstī sena paruna. Taču ko darīt, ja neveicas ne tur, ne tur? Sievietes mēdz gausties, ka normālu vīriešu vienkārši vairs nav – visi ir vai nu precēti, vai šķīrušies, vai pārāk jauni, vai pārāk veci, vai arī ar atkarībām vai vispār nespējīgi izveidot ilglaicīgas attiecības.

Sieviete zina, ka pastāvīgas, jēgpilnas un ilglaicīgas attiecības ir starp partneriem, kuriem ir līdzīgas vērtības, intereses un mērķi. Viņa tiecas pēc labākā un saprot savu vērtību.

FOTO: Shutterstock.com

Sieviete zina, ka pastāvīgas, jēgpilnas un ilglaicīgas attiecības ir starp partneriem, kuriem ir līdzīgas vērtības, intereses un mērķi. Viņa tiecas pēc labākā un saprot savu vērtību.

Vārdu sakot, mēs mēdzam ātri vien piekabināt etiķeti „nederīgs” un sūdzamies, ka attiecības vienmēr cieš fiasko. Tomēr, ja mīla vienmēr beidzas ar saraudātām acīm, varbūt vērts paanalizēt arī savu uzvedību? Iespējams, mēs vienkārši izvēlamies nepareizo tipu, precīzāk sakot, vienu un to pašu tipu.
Ir sievietes, kurām vienmēr veicas mīlestībā, un tam nav nekāda sakara ar viņu izskatu. Daudz svarīgākas ir cilvēka personiskās īpašības un emocionālais briedums. Psiholoģe Valentīna Moskaļenko vietnē psychologies.ru atklāj, kuras īpašības sievietei palīdz veidot laimīgas partnerattiecības.
 

Veiksmīgas attiecības spēj izveidot sievietes, kurām ir šādas īpašības:

  • Sieviete sevi pieņem tādu, kāda viņa ir. Arī tad, ja lieliski zina, ka ir lietas, ko viņa sevī labprāt mainītu. Viņa sevi ciena, mīl un to nekad neaizmirst. Sieviete sevi novērtē un nemeklē attiecības, kas viņai palīdzētu saglabāt pašcieņu.
     
  • Sieviete necenšas citus mainīt. Viņa pieņem cilvēkus tādus, kādi viņi ir, un necenšas padarīt sev ērtākus. 
     
  • Viņa nenoliedz nevienu savas dzīves daļu, arī seksuālo ne. Un neslāpē ne labās, ne sliktās emocijas.
     
  • Sieviete izkopj visas savas puses – gan personību, gan vērtības, gan pārliecību, mērķus, intereses, sasniegumus.
     
  • Viņas pašcieņa ir tāda, ka viņa lieliski jūtas jebkurā kompānijā – gan vīriešu, gan sieviešu. Viņa šādi nedala cilvēkus un pieņem visus. Un šai sievietei nevajag justies kādam vajadzīgai, lai saprastu, kāda viņa ir, lai sevi novērtētu un mīlētu.
     
  • Sieviete atļaujas būt atklāta un uzticēties, tikai, protams, ne jau kuram katram. Viņa nebaidās, ka daži cilvēki viņu iepazīs patiešām dziļi, taču viņa neļauj sevi izmantot tiem, kuri nedomā par viņas labumu, bet vēlas tikai izmantot.
     
  • Pirms jaunu attiecību veidošanas sieviete sev pajautā: “Vai šīs attiecības būs man piemērotas un labas? Vai tās palīdzēs man augt? Vai tās atļaus man būt tādai, kāda esmu?”
     
  • Ja attiecības neapmierina, ir nepatīkamas vai noniecina viņas personību, šī sieviete no tādām attiecībām izies ar vieglu sirdi. Pasaulē ir daudz cilvēku, mērķu un citu nodarbošanos, kas šo krīzi viņai palīdzēs pārvarēt.
     
  • Viņa prot aizstāvēt sevi, savu veselību un labumu. Šāda sieviete neiesaistīsies destruktīvās attiecībās, haosā, kur varētu justies iedzīta stūrī un nelaimīga.
     
  • Sieviete zina, ka pastāvīgas, jēgpilnas un ilglaicīgas attiecības ir starp partneriem, kuriem ir līdzīgas vērtības, intereses un mērķi. Viņa tiecas pēc labākā un saprot savu vērtību.
     

Ko darīt, ja mīlestībā neveicas?
Bieži mēdz būt tā, ka labas, sirsnīgas un rūpīgas sievietes saka, ka viņām nekādi neizdodas izveidot ilglaicīgas attiecības. Kāpēc? Te svarīgi pieminēt, ka ļoti liela nozīme tam, kāds ir tavs raksturs, ir bērnības videi un mātes ietekmei.

Reklāma
Reklāma

Lūk, kas var traucēt veidot veiksmīgas attiecības:

  • Sieviete ir augusi sarežģītā ģimenē, kur netika apmierinātas viņas emocionālās vajadzības.
     
  • Ja sievietei ir bijis par maz uzmanības, tad viņa savas neapmierinātās vajadzības kompensē ar pārspīlētām rūpēm, kļūstot saviem vīriem par auklēm vai mammām. Viņu mērķis ir – glābt.
     
  • Sievietes, kas bērnībā ir piedzīvojušas atstumtību, dara visu, lai izvairītos no attiecību sagrūšanas ar vīrieti, kuru mīl. Tas nozīmē, ka sieviete netaupa laiku, naudu un spēku, lai tikai „palīdzētu” savam mīļotajam.
     
  • Pieradušas pie mīlestības trūkuma, dāmas ir gatavas gaidīt, cerēt un darīt visu iespējamo, lai sagādātu patīkamus brīžus savam iecerētajam. Tāpat arī viņas attiecībās uzņemas visu vainu un atbildību.
     
  • Sieviešu pašapziņa ir tik zema, ka dziļi sirdī viņas pat netic, ka varētu būt laimīgas. Viņas uzskata, ka šis stāvoklis ir jānopelna, un tikai tad varēs priecāties par dzīvi.
     
  • Sievietes īpaši uzsvērti kontrolē sava vīra uzvedību, sajūtas un domas. Viņas it kā nemitīgi stāv sardzē, jo bērnībā ir pieradušas, ka nevienam nevar uzticēties. Viņas grib kļūt pašas labākās, bez kurām neviens nespēj dzīvot, taču visvairāk alkst būt vajadzīgas savam iecerētajam.
     
  • Viņu mīlestība, kas veltīta otrajai pusei, ir sarežģīta gan viņām pašām, gan viņu partneriem, jo šādas sievietes tiecas radīt drāmas, viņām var būt atkarības, arī emocionāli viņas nav visai stabilas. Šādas sievietes arī pievelk tie, kuriem ir problēmas, jo viņas vēlas tās risināt. Viņu pašu dzīvē pārsvarā valda haoss, emocionālas ciešanas, vēlme tikt vaļā no atbildības, kā arī paradums nemitīgi uzķerties uz vieniem un tiem pašiem vīriešiem.
     
  • Lielākā bēda ir tā, ka šādas dāmas nesaista labi, stabili vīrieši, kuri ir uzticami un patiešām interesējas par viņām. Viņas domā, ka šā tipa vīrieši viņām neder, ir garlaicīgi un neinteresanti.


Avots: www.kasjauns.lv