Māmiņai ar slimo bērnu par nepareizu auto novietošanu sods atcelts; BKUS teritorijā jaunas stāvvietas invalīdiem

Marta sākumā vēstījām par māmiņas Vinetas pieredzi, kura sānēma sodu par nepareizi novietotu auto Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā. Ir pagājis mēnesis, un māmiņa dalās novērotajās pārmaiņās slimnīcas teritorijā. 

Vakardien BKUS teritorijā saskaitīju 8 stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Vēl pirms mēneša bija tikai 1.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vakardien BKUS teritorijā saskaitīju 8 stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Vēl pirms mēneša bija tikai 1.

 

Lasi Vinetas stāstu: Cinisma kalngals: slima puisēna māmiņai jāmaksā sods, jo bērnu atvedusi uz slimnīcu. FOTO

 

Nu sieviete savā Facebook kontā raksta: 

"Tā, ka daudzi jautā, kā attīstījusies mana sāga ar transporta soda kvīti BKUS, varu teikt - ir pagājis mēnesis, taču izmaiņu ir daudz! :):)


1) Sods man ir atcelts. Atcelts tas ir arī otrai ģimenītei, kas likuma priekšā "noziedzās" tāpat, kā mēs. Starp citu - arī tajā bija cilvēki ar īpašām vajadzībām, vienīgi savu karti logā nebija ielikuši.. Paldies policijai par sapratni.


2) Vakardien BKUS teritorijā saskaitīju 8 stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Vēl pirms mēneša bija tikai 1. Kā izrādās, problēmu varēja atrisināt dažu nedēļu laikā un laikam jau tomēr stāvvietu skaits nav pakārtots gultasvietu skaitam, kā izteicās BKUS pārstāvji. :)

Reklāma
Reklāma


3) Jau dažas dienas pēc pirmā TV sižeta, no BKUS teritorijas sānceliņiem pazuda daudzas "iebraukt aizliegts" zīmes. Saskaitīju vismaz 4. Tas nozīmē, ka krietni paplašinājies apmeklētājiem pieejamo stāvvietu skaits.. Citādi - vienu brīdi šķita, ka katram korpusam, ko atjauno, klāt piebraukt drīkst tikai darbinieki...


4) Nedēļu pēc šīs epopejas BKUS FB kontā beidzot ielika savu teritorijas plānu ar kartēm un stāvvietām, kas noder visiem bērnu vecākiem.. Gribas teikt - sen bija laiks. :)


Prieks par pozitīvām pārmaiņām, ko šī situācija raisīja, vienīgi žēl, ka šīs labās pārmaiņas sākas tikai pēc tam, kad tika sacelta jezga visas valsts mērogā... Taču - izrādās, ja gribam, mēs varam izdarīt daudz! Un tam nevajag ne miljonus, ne valsts iepirkumus. :)


PALDIES visiem, kas šīs pārmaiņas veicināja, paldies tiem, kas mūs atbalstīja un paldies veselajam saprātam, kas beigās tomēr uzvarēja! :)"

 

Foto: Facebook.com