Aizturēts pedofils, kas sūtīja pavedinošas īsziņas 12 gadus vecu meitenei

Otrdien, 22. martā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirkņa darbinieki aizdomās par nepilngadīgas meitenes pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās Pārdaugavā aizturēja 1972. gadā dzimušu vīrieti. Vīrietis aizturēts viņa dzīvesvietā. 

FOTO: Shutterstock.com

Pagājušā gada septembrī Valsts policija saņēma iesniegumu no kāda vīrieša par to, ka nezināma persona viņa mazgadīgajai meitai piedāvājusi iesaistīties seksuālās darbībās. Iesniegumu tēvs uzrakstīja pēc tam, kad meitenes mobilajā telefonā pamanīja pirms vairākiem gadiem saņemtas seksuāla rakstura īsziņas no kāda nepazīstama vīrieša.

Šo īsziņu saņemšanas laikā – 2013. gadā, meitenei bija vien 12 gadi. Starp nezināmo vīrieti un viņa meitu bija izveidojusies sarakste. Vīrietis piedāvāja mazgadīgajai satikties. Meitene atklājusi savu vecumu un atteikusies, taču vīrietis centies pierunāt, un rakstījis dažādas neķītrības.


Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka pēdējās īsziņas no šī vīrieša meitene saņēmusi pagājušajā gadā, bet tās viņa izdzēsusi. Īsziņu rakstītāju meitene iepriekš nav pazinusi.  Pārbaudot mobilo sakaru  operatora datus, policija noskaidroja aizdomās turamā identitāti un viņu aizturēja. Zināms, ka aizturētajam nav bijusi oficiāla darba vieta. 
 

Saistībā ar notikušo pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās vai šādas personas pamudināšanu tikties ar mērķi izdarīt seksuālas darbības vai stāties dzimumattiecībās, izmantojot komunikācijas tehnoloģijas. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.  


Šobrīd aizturētais atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Policija turpina izmeklēt notikušā apstākļus un pārbaudīt, vai aizturētais ir  saistīts ar citiem šāda veida noziegumiem.

Reklāma
Reklāma


Valsts policija mudina pieaugušos pievērst uzmanību, vai bērni nesazinās ar nepazīstamām aizdomīgām personām un nesniedz viņiem informāciju par sevi. Ja rodas aizdomas par seksuālu izmantošanu vai nepilngadīgo pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās, par to nekavējoties jāziņo policijai.