Jauns gads ir klāt! Austrumu horoskops Uguns Pērtiķa gadam

Saskaņā ar ķīniešu horoskopu 2016.gads ir Uguns Pērtiķa gads, kas sāksies 2016.gada 8.februārī un ilgs līdz 2017.gada 27.janvārim. Pērtiķis ir devītais no divpadsmit gadu cikla dzīvniekiem. 

Neraugoties uz negatīvajām īpašībām (godkāre, melīgums, nekorektums), citas zīmes saista viņa asais prāts, tādēļ cenšas ar viņu sadraudzēties.

FOTO: Shutterstock.com

Neraugoties uz negatīvajām īpašībām (godkāre, melīgums, nekorektums), citas zīmes saista viņa asais prāts, tādēļ cenšas ar viņu sadraudzēties.

 

Stihija un krāsas
Stihija uguns – simbolizē vasaru, liesmu un karstumu. Tā var sniegt gaismu, siltumu un laimi vai arī ar lielu spēku uzliesmot, eksplodēt un iznīcināt. Pozitīvā nozīmē tā apzīmē godu un godīgumu, negatīvā nozīmē – agresiju un karu.
Balta. Pērtiķis ir saistīts ar balto krāsu, kas tradicionāli atbilst rudenim un briedumam, balts arī saistās ar tīrību, šķīstību un spilgtumu.

 

Uguns Pērtiķa daba
Lai saprastu, kāds gaidāms nākamais gads, ir jāiepazīst Pērtiķi.


Kvalitāte: viltība.
No visām zīmēm Pērtiķim ir pats nenosvērtākais raksturs.
Pērtiķis bieži ir sabiedrības dvēsele, laba humora izjūta, bet vienmēr ir blēdīgs un viltīgs. Sabiedrisks un rada iespaidu, ka labi satiek ar visiem paziņām. Taču šī saskaņa ir mānīga, Pērtiķis ir ļoti savtīgs, nebēdnīgs, laipns un pat pakalpīgs, taču neīsts laipnums un vēlīgums slēpj nicinājumu pret citiem cilvēkiem.


Īstenībā Pērtiķis ienīst visas citas zīmes un uzskata, ka ir pārāks par citiem. Godkārīgs.
Pērtiķis ir intelektuālis, milzīga tieksme pēc zināšanām, zina bezgala daudz, arvien ir informēts par visu, kas notiek pasaulē. Pērtiķim ir laba izglītība un lieliska atmiņa, un tas dod iespēju atcerēties vissīkākās detaļas redzētajam, lasītajam vai dzirdētajam. Galu galā atmiņa viņam ir vajadzīga, jo vispār jau ir ļoti juceklīgs.


Pērtiķis ir ārkārtīgi atjautīgs un spēj pārsteidzoši ātri atrisināt visgrūtākās problēmas. Bet gadījumā, ja, nesanāk atrisināt uzreiz, tad tikko uzsācis, met tām mieru.
Pērtiķim ir daudz veselā saprāta un apbrīnojamas izmanības cilvēku piemuļķošanā. Spējīgs izzobot pat Pūķi, kas no visām zīmēm ir pats vīrišķīgākais, izturīgākais un veiklākais. Pērtiķis nepakļaujas Tīģera magnētismam, un arī par Tīģeri viņš smejas.


Pērtiķis ir ļoti viltīgs un arvien pratīs izgrozīties no visgrūtākā stāvokļa.
Neatkarīgs, pēc dabas – individuālists. Pērtiķim neko nedrīkst uzspiest vai iestāstīt, pats izraugās savu variantu. Nav pārlieku korekts un ilgi nešaubās, ja paša interesēs vajag rīkoties negodīgi vai ir jāsamelo, vēl jo vairāk tad, ja ir drošs, ka netiks sodīts. Un viņu pieķert nav viegli.


Dažus Pērtiķus šāds neapzinīgums pamudina uz zagšanu. Tomēr ne visi Pērtiķi ir tik neapzinīgi un melīgi. Lai, kas arī būtu noticis, nedusmojieties uz viņu pārāk stipri – viņš ir tik apburošs un tik prasmīgi prot patikt.


Neraugoties uz negatīvajām īpašībām (godkāre, melīgums, nekorektums), citas zīmes saista viņa asais prāts, tādēļ cenšas ar viņu sadraudzēties.
Ļoti izveicīgs plaša vēriena pasākumos, viltīgs finanšu darījumos un lielisks darbinieks visās jomās, kur vien ir jābūt apķērīgam un lietpratīgam. Pērtiķis var gūt panākumus jebkurā darba laukā: politikā, diplomātijā, tirdzniecībā vai rūpniecībā.


Var ķerties pie itin visa, visu atļauties, it sevišķi, ja viņam ir augstākā izglītība. Ja seko savam aicinājumam, bieži vien kļūst slavens. Par spīti dažiem finansiāliem sarežģījumiem, kopumā klājas labi.
Mīlestībā nebūs laimes. Kā jau kaislīgs cilvēks, viegli aizrausies, bet ātri pārsātināsies un meklēs jaunu mīlestību. Šie meklējumi diemžēl būs veltīgi. Pērtiķim ir nepastāvīgs raksturs. Turklāt, lai gan viņš ir kaislīgs, tomēr asais un kritiskais prāts viņu drīz vien atvēsinās. No izmisuma glābs vienīgi iedzimta humora izjūta. Spēj pasmieties pats par savām raizēm un gūt sev attiecīgu pamācību.
Pirmais mūža posms Pērtiķim būs laimīgs. Otrais – vētrains un nemierpilns, kad ieceres bieži vien sabruks. Trešā daļa būs mierīga, bet Pērtiķim draud vientuļas vecumdienas.
Pērtiķim vislabāk ir piedzimt vasarā.

Reklāma
Reklāma

 

Kas gaidāms Uguns Pērtiķa gadā
Devīze: Izmantojiet atjautību, lai īstenotu savus mērķus!
Neprognozējams gads, kad nekas nenotiek pēc plāna. Veiksies tikai apķērīgajiem. Ļoti daudz jaunu ideju, labi veiksies sarunās.
Lai mazinātu stresu, nepieciešams ļauties straumei un ļaut lietām notikt tādā ātrumā, kādā tās notiek. Spēja būt elastīgam dažādās situācijās šogad patiešām noderēs.

Būs nepieciešama enerģija, lai satvertu visas jaunās iespējas, kas sagaida Uguns Pērtiķa gadā, un tas nozīmē, ka nāksies rūpēties par savu veselību.

Ģimene un attiecības Pērtiķa gadā
Šogad ir laiks pievērst uzmanību radiniekiem. Piemērots gads, lai veiktu dzimtas koka izpēti, lai vērstos pie visiem ģimenes locekļiem un iesaistītu viņus šajā pasākumā. Ja ir sakrājusies fotogrāfiju kaudze, kas jāsaliek albumā, šis ir īstais gads, lai to darītu. Šogad ir svarīgi arī būt labam kaimiņam un sadraudzēties ar apkārtējiem cilvēkiem. Nepieciešams savā apkaimē atrast cilvēkus ar līdzīgām interesēm, jo šie ļaudis nākotnē palīdzēs. Saikni ar vietējo sabiedrību var uzturēt elektroniski, bet labāk to darīt, tiekoties reālajā dzīvē.
Tie cilvēki, kuriem jau ir mīlas attiecības, šogad jutīs vairāk harmonijas, saņemot vairāk uzmanības no sava partnera. Tomēr daži cilvēki nespēs nepateikt kaut ko tādu, ko vēlāk paši nožēlos un kas var izraisīt vairākus strīdus. Jāuzmanās, lai nenodarītu nelabojamu ļaunumu savām attiecībām. Tomēr draudzība un savstarpējā sapratne attiecībās var augt, un tas sagādās īstu prieku.


Veselība Pērtiķa gadā
Būs nepieciešama enerģija, lai satvertu visas jaunās iespējas, kas sagaida Uguns Pērtiķa gadā, un tas nozīmē, ka nāksies rūpēties par savu veselību. Ja ir domas par plastisko ķirurģiju, šis ir labs gads, kad to darīt. Vairākas reizes nāksies apmeklēt ārstus, vai nu veicot kārtējo veselības pārbaudi, vai arī lai izpētītu alternatīvās medicīnas iespējas. Piemērots gads, lai vairāk veltītu laika veselīgam ēšanas režīmam un fiziskiem vingrinājumiem, izvēloties tādus, kas sagādā prieku. Jādzer daudz ūdens. Labs gads, kad vajadzētu apsvērt iespēju nodarboties ar peldēšanu, dejošanu un riteņbraukšanu.
Tiem, kuriem ir kādas veselības problēmas, der atcerēties, ka garīgais stāvoklis var gan palīdzēt, gan traucēt atveseļošanās procesam. Katru dienu dažas minūtes ieteicams veltīt meditācijai vai arī vienkārši domāt pozitīvas domas. Jāieklausās savā organismā un jāsadzird, kas tam nepieciešams. Tas vēlas atrast ceļu atpakaļ pie pilnīgas veselības. Un tas ir iespējams. Jāsāk ar atbrīvošanos no kaitīga ieraduma un aizstāt to ar kaut ko veselīgāku.

 

Autors: sertificēts astrologs, numerologs, Superhoroskopi.lv projekta autors Kristaps Baņķis