Liepājā dūmos nosmakušo bērnu vecmāmiņa traģēdijas brīdī bija aiznesusi kaķi pie veterinārārsta

Liepājā, Mežu ielā, otrdienas pēcpusdienā bojā gājušos divus bērnus vecmāmiņa bez uzraudzības atstāja, jo bija aiznesusi kaķi pie veterinārārsta. Ome apmēram uz pusstundu bija atstājusi bērnus bez uzraudzības un ar to pietika, lai notiktu nenovēršama traģēdija.

Kad ieradās ugunsdzēsēji, liesmas jau bija apslāpušas – dzīvoklī bija izdedzis viss skābeklis.

FOTO: Shutterstock.com

Kad ieradās ugunsdzēsēji, liesmas jau bija apslāpušas – dzīvoklī bija izdedzis viss skābeklis.

 

Jau ziņots, ka 12. decembrī Liepājā, Mežu ielā, kādā deviņstāvu daudzdzīvokļu nama septītā stāva dzīvoklī notika drausmīga traģēdija. Ugunsdzēsēji, izsaukumu uz nelaimes vietu bija saņēmuši pēc pieciem pēcpusdienā. Tur kaimiņi, kādā dzīvoklī bija sajutuši deguma smaku, un, atverot dzīvokli (kaimiņiem bija uzticētas tā atslēgas), tajā atrada divus beigtus bērnus – pie durvīm gulošu deviņgadīgu zēnu un istabā nu jau mūža miegā savā gultiņā iemigušu pusgadu vecu meitenīti. Mazos atdzīvināt neizdevās.

 

Bērnus pieskatīja viņu vecmāmiņa. Zēna mātei jau pirms vairākiem gadiem tika atņemtas mātes tiesības un par puikas ar īpašām vajadzībām aizgādni ar bāriņtiesas lēmumu bija iecelta viņa vecmāmiņa. Savukārt par mazās meitenītes eksistenci bāriņtiesai ziņu nebiju. Viņu audzināšanā omei pirms pāris nedēļām bija nodevusi māte, kura pati dzīvo un strādā ārzemēs. Māte solījās meitu paņemt pie sevis, kad viņai apritēs gadiņš. Nu tam vairs nav lemts piepildīties.

Pēc visa spriežot, dzīvokļa elektroinstalācijā notika īssavienojums un sāka gruzdēt uz galda esošā mākslīgā eglīte.

Gan bāriņtiesa, gan kaimiņi saka, ka vecmāmiņa par mazbērniem esot ļoti rūpējusies. Traģēdijas dienā viņa no mājām izgāja tikai uz 40 minūtēm, lai līdz veterinārstam aiznestu sasirgušo kaķi. Sava dzīvokļa atslēgas viņa uzticēja kaimiņiem, viņiem lūgdama ik pa laikam palūkoties, kā jūtas mazbērni. Tomēr mazos neizdevās nosargāt.

 

Pēc visa spriežot, dzīvokļa elektroinstalācijā notika īssavienojums un sāka gruzdēt uz galda esošā mākslīgā eglīte. Tāpat aizdegās arī galds un dīvās. Kad ieradās ugunsdzēsēji, liesmas jau bija apslāpušas – dzīvoklī bija izdedzis viss skābeklis. Deviņgadīgais zēns, juzdams gruzdamu, pēc visa spriežot, ir aizrāpojis līdz durvīm, bet nespēdams tās atvērt, pie tām arī saļimis bez dzīvības. Meitenīte tā arī bija palikusi savā gultiņā. Bērni nosmaka dūmos.

Zēna māte pašreiz atrodas ārzemēs, par zēna tēvu ziņu nav. Savukārt vecmāmiņai pēc notikušā ir nervu sabrukums un viņa aizvesta uz Liepājas slimnīcu. Omīte pašlaik nespēj notikušo komentēt.

Reklāma
Reklāma

Gan bāriņtiesa, gan kaimiņi saka, ka vecmāmiņa par mazbērniem esot ļoti rūpējusies. Traģēdijas dienā viņa no mājām izgāja tikai uz 40 minūtēm, lai līdz veterinārstam aiznestu sasirgušo kaķi. 

Tikmēr policijā ir ierosināta izmeklēšana pēc Krimināllikuma 18. nodaļas.

Liepājas bāriņtiesas priekšsēdētāja Taiga Ziemele portālam liepajniekiem.lv pastāstījusi, ka bāriņtiesas uzskaitē traģēdijā cietusī ģimene nav bijusi, taču saistība ar bāriņtiesu šai ģimenei gan bijusi. Proti, ugunsnelaimē bojā gājušā deviņus gadus vecā zēna mātei atņemtas aprūpes tiesības un zēns dzīvojis pie vecmāmiņas, kura bijusi viņa aizbildne. „Par vecmāmiņu varam teikt tikai labāko, aizbildne rūpējās par mazdēlu. Līdz šim nekādi pārkāpumi nav konstatēti – bērns bija aprūpēts,” sacījusi Ziemele.

Par sešus mēnešus veco meitenīti bāriņtiesai informācijas nav. 2015. gada nogalē, kad bāriņtiesas darbinieki apmeklēja šo ģimeni, meitenītes tajā vēl nebija. Kaimiņi zina teikt, ka meitenīte pie vecmāmiņas atvesta 2015. gada pēdējās dienās.

 

Avots: www.kasjauns.lv