17 gadīgai mātei atņem zīdaini; Latvijas likums ir 34 gadīgā tēva pusē

Atsaucoties uz raidījumā "Bez tabu" rādīto sižetu, portāls skaties.lv publicējis rakstu, kurā atspoguļo situāciju, kad jaunajai māmiņai Saulcerītei Sārai bāriņtiesa ir atņēmusi mazuli - piecus mēnešus veco Danielu.

Ekrānšāviņš no BezTabu sižeta

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānšāviņš no BezTabu sižeta

"Pirms dažām dienām jaunā māmiņa, 17 gadus veca 9. klases skolniece Saulcerīte Sāra, un viņas piecus mēnešus vecais dēliņš Daniels tika piespiedu kārtā šķirti," rakstā teikts.

Meitene stāsta, ka atbrauca Daniela tēvs 34 gadus vecais Stefans un palūdzis pieskatīt dēlu uz pāris stundām. Taču pēc tam, kad Stefans paņēmis zīdaini, Saulcerītei atnāca īsziņa, ka viņa dēlu vairs neredzēšot.

"Pēc bērna aizvešanas mamma vērsās policijā. Tur esot teikuši, ka nekā jaunajai māmiņai nevarot palīdzēt, jo Madlienas bāriņtiesa ir “par” to, ka bērns paliek pie tēva un ka mammai neesot nekādu tiesību, jo tēvs ir pilngadīgs, bet viņa – nē," raksta skaties.lv.

Meitene stāsta, ka attiecības ar mazuļa tēvu jau bija izbeigušās pirms Daniela piedzimšanas.

Skaties.lv raksta: "Pēc nedēļas ar bāriņtiesas un sociālo dienestu palīdzību tika organizēta stundu gara tikšanās ar bērniņu un tēvu. Tās laikā izcēlās nekārtības, un Saulcerīte ar bērniņu pameta telpas. Līdz šim brīdim viņa slēpjas no bāriņtiesas, lai viņai atkal neatņem dēlu."

Reklāma
Reklāma

Bērnu tiesību aizstāve komentējot šo situāciju teica, ka "mammas vecāki sava bērna – jaunās māmiņas – vārdā var vērsties tiesā". Viņa uzskata, ka šis jautājums ir jārisina tiesas ceļā.

Savukārt Stefans, kurš ir tēvs vēl vismaz 3 bērniem, apgalvo, ka "jaunā māte regulāri “dzerot” apšaubāmās kompānijās un līdzi ņemot bērnu."

Jāatzīmē, ka raidījuma Bez Tabu rīcībā esošā informācija liecina - Stefanam "draud sods par nepilngadīgas personas pavešanu."